Αίγιο: Αντί για λίμνες ζητούν να γίνει παιδική χαρά στην πλατεία Αγ. Λαύρας

image 630249

Τη δημιουργία παιδικής χαράς στην αναπλασσόμενη ιστορική κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας του Αιγίου ζητούν από τον Δήμο Αιγιάλειας γονείς της πόλης, μέσω ψηφίσματος που υπογράφουν και ήδη έχει φτάσει στα χέρια των υπευθύνων της δημοτικής αρχής.    

H Κατερίνα Γεωργακοπούλου – Γιατσάκη, μητέρα ενός 8χρονου παιδιού, γνωρίζοντας πως έχει σχεδιαστεί η κατασκευή 6 τεχνητών λιμνών εκεί, προτείνει να μην γίνουν και να προκριθεί η δημιουργία παιδότοπου. Οπως τονίζει, «η πλατεία είναι παρά πολύ μεγάλη, πέριξ αυτής είναι καφετέριες και οι λίμνες είναι η χειρότερη ιδέα, αφού κάτι τέτοιο απέτυχε στα Ψηλά Αλώνια αλλά και στη διασταύρωση της Κλ. Οικονόμου με την Μητροπόλεως έναντι της Εθνικής τράπεζας, ενώ με δεδομένη την ακτίνα του κέντρου και της αγοράς, δεν υπάρχει ούτε μία παιδική χαρά, παρότι και οι μικροί κάτοικοι έχουν κι αυτοί δικαιώματα στην διασκέδαση και η κοινωνία φαίνεται να το τους το στερεί, όσο δεν υπάρχουν χώροι διασκέδασης, δράσης, πάρκα κ.ά.».

Η ανατροπή της κατασκευής των λιμνών, που προβλέπεται από την αρχική μελέτη του έργου, θα επιδιωχθεί με τη συλλογή υπογραφών, όσο κι αν κάτι τέτοιο αντίκειται στους όρους χρηματοδότησης.

Μάλιστα, η ικανοποίηση ενός τέτοιου αιτήματος σκοντάφτει στην απόφαση της Περιφέρειας να μη δεχτεί μεγάλες αλλαγές στην εργολαβία, μετά και την ακύρωση εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της μετακίνησης πιάτσας 6 θέσεων ταξί από την οδό Ασ. Φωτήλα σε εσοχή της Κλ. Οικονόμου.                

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

astinomia
moustakas
covidtest
21587d35f9af9cdd06c97da7c6228fed L