Αίγιο: Αξιοποιείται η πρώην Χαρτοποιία – Επίσκεψη επιστημόνων για νέα χρήση των κτιρίων ΦΩΤΟ

«Επιτέλους ξεκινάμε ένα έργο που όλοι, στο Αίγιο, περιμένουν επί δεκαετίες. Το εγχείρημα είχε και έχει πολλές δυσκολίες, αλλά πρόκειται για αναγκαίο έργο ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου που θα’ χει πολλαπλά οφέλη και θα μετατρέψει την πόλη σε πόλο έλξης επχειρηματικότητας, δραστηριοτήτων και επισκεπτών», λέει στην «Πελοπόννησο» ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Βασίλης Χριστόπουλος.

ImgSrc 22 Ο Β. Χριστόπουλος με εξειδικευμένους τεχνικούς στην Χαρτοποιία

Οι υπογραφές έπεσαν – όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» – και η νέα σελίδα της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, μετά από πολλά χρόνια, άρχισε να γράφεται με την πρώτη επανάχρηση βασικών κτιρίων της.

Η μελέτη για το πως θα ανακαινιστούν και ως τι θα λειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον, από τον ιδιοκτήτη Δήμο Αιγιάλειας, θα΄ναι κοινή δουλειά και απόφαση που από τις αρχές Ιουλίου θα πιάσουν από κοινού στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιλεγέντες σύμβουλοι μηχανικοί της εταιρείας «Ηλιδα» ώστε να εκπονήσει την αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη των παλιών εγκαταστάσεων, με 173.000 €, ως πρώτο βήμα για δημοπράτηση του κυρίως έργου και έναρξη κατασκευής στα μέσα του 2022 με εγκεκριμένο κονδύλι 4 εκατ. ευρώ.

Στον χώρο, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Βασίλης Χριστόπουλος – που ως αντιδήμαρχος το 2017 ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ – έμελλε να ‘ναι αυτός που τώρα ηγείται της προκαταρκτικής αποτύπωσης των κτιρίων, με εξειδικευμένους επιστήμονες και μέσα από σύγχρονες μεθόδους, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μελέτες, μετά από 5 μήνες.

«Ξέρουμε πως ο δημοτικός χρόνος είναι μικρός. Επιτέλους ξεκινάμε ένα έργο που όλοι, στο Αίγιο, περιμένουν επί δεκαετίες. Το εγχείρημα είχε και έχει πολλές δυσκολίες, αλλά πρόκειται για αναγκαίο έργο ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου που θα’ χει πολλαπλά οφέλη και θα μετατρέψει την πόλη σε πόλο έλξης επιχειρηματικότητας, δραστηριοτήτων και επισκεπτών», λέει στην «Π».

Στους χώρους του γνωστού εργοστασίου – που έθρεψε για χρόνια εκατοντάδες οικογένειες Αιγιωτών – θα στεγαστούν κοινωνικές και άλλες δημοτικές υπηρεσίες, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δράσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, άθλησης, εστίασης (από ιδιώτες) και εκθεσιακός χώρος με την ιστορία της Χαρτοποιίας.

Αυτά θα γίνουν σε τρία κύρια κτίρια – πλησίον του ΑΕΙ – άνω των 4.000 τ.μ.. Το κτίριο λεβητοστασίων (κατασκευής 1925-1940), συνεργείων, μηχανουργείου, ξυλουργείο και χυτηρίου (1925) και κοπτικών μηχανών (1925-1930), ενώ κάποιες αποθήκες και υπόστεγα κατεδαφίζονται.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ
kremmidas mparlos
collage 3