Αίγιο: «Χαστούκι» της δικαιοσύνης στον δήμο – Παραμένουν «Τριάντειο» οι σεισμόπληκτοι

Η απόφαση δέχεται την αίτηση των κατοίκων στο Τριάντειο και διατάζει τον Δήμο ν’ απέχει από κάθε πράξη και ενέργεια μετακίνησης των κοντέινερ, απαγορεύοντας μάλιστα κάθε διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σ’ αυτά.

ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ

Μία απροσδόκητη απόφαση για τους ανθρώπους του Δήμου Αιγιάλειας, εξέδωσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών Αιγίου Νικόλαος Μανιώτης, που εξέτασε την προσφυγή των 25 περίπου διαμενόντων «σεισμοπλήκτων» του 1995 στον πρόχειρο καταυλισμό «Τριάντειο» της Κουλούρας, κατά των εξωδίκων που αιφνιδιαστικά τους επέδωσε η δημοτική αρχή, υπό την απειλή πως αν δεν εγκαταλείψουν τα κοντέινερ που διαμένουν, θα τους κόψει ρεύμα και νερό!

Ο Δήμος είχε επιμείνει κατά την εκδίκαση της προσφυγής των θιγομένων ότι ο οικισμός αντί για σεισμοπαθής είχε μετατραπεί σε άνδρο παραβατικότητας και εγκληματικότητας, όπως και επινοικιασμένων τσίγκινων καταλυμάτων, κάτι που όμως αντέκρουσε η άλλη πλευρά και διερευνήθηκε με επιτόπια μάλιστα αυτοψία του δικαστικού λειτουργού.

Στην απόφαση του κ. Μανιώτη (21 Ιουλίου), η οποία είναι προς καθαρογραφή, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», δέχεται την αίτηση των κατοίκων και διατάζει τον Δήμο ν’ απέχει από κάθε πράξη και ενέργεια μετακίνησης των κοντέινερ, απαγορεύοντας μάλιστα κάθε διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σ’ αυτά.
Καταυλιζόμενοι, με τους οποίους συνομίλησε η «Π», γνώριζαν ανεπισήμως την εξέλιξη, μιλώντας για πλήρη δικαίωση έναντι της «απάνθρωπης πρακτικής του δημάρχου».
Αντιθέτως, η δικαστική απόφαση δυσαρέστησε τους υπεύθυνους του Δήμου, που σκέφτονται νέες νομικές ενέργειες, ακόμα και κατά του προέδρου.

Αυτό που χθες συζητείτο στους νομικούς κύκλους, ήταν η αίσθηση πως το Δικαστήριο αντιλήφθηκε πώς πήγε να παρασυρθεί από τα στοιχεία που παρέθεσε ο Δήμος, σε σημείο τέτοιο που τώρα τον παροτρύνει ν’ απομακρύνει τα κενά «σπίτια» για να μην διαμένουν εκεί ξένοι και την πληρώνουν οι νόμιμοι κάτοικοι. Και το σημαντικότερο, να σταματήσει να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενός οικοπεδικού χώρου που ανήκει στο «Τριάντειο» Κληροδότημα και κατά συνέπεια ούτε ν΄ανοίγει δρόμο μπορεί, ούτε να δείχνει, να «διαφεντεύει» και να λέει πως θέλει να το μετατρέψει σε Πάρκο Ψυχαγωγίας!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

koronoios test rapid test
patrwn pyrgou
Lainiwtis
ekab