Αίγιο – Δ. Καλογερόπουλος: «Καλές οι εξαγγελίες, αλλά οι πιστώσεις μετράνε…»

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος στην «ΠτΔ» για την επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη. «Σέβομαι τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Θεσμικά πρέπει να τηρούνται, όμως, αυτά που προβλέπονται…» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αίγιο

Τη μέρα που ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αίγιο, την Τρίτη, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος απουσίαζε στο Βόλο, στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Εμαθε, όμως, αναλυτικά τι έγινε και κυρίως τι ειπώθηκε για τον δήμο…

Η «ΠτΔ» ζήτησε από τον δήμαρχο Αιγιάλειας ν’ απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

-Ενα σχόλιό σας θα ήθελα για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Αίγιο και για όσα εξήγγειλε για την Αιγιάλεια. Είστε ικανοποιημένος;

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε οποιαδήποτε πόλη, άρα και στο Αίγιο, είναι ιδιαίτερης σημασίας, πόσω μάλλον όταν υπάρχουν και εξαγγελίες, ακόμα κι όταν αυτές δεν γίνονται σε θεσμικούς χώρους, όπως είναι το Δημαρχείο, αλλά αλλού. Οι εξαγγελίες που αφορούν την πόλη του Αιγίου ήταν αρκετές και υπ’ αυτή την έννοια θα μπορούσε να είναι κάποιος ικανοποιημένος. Αιχμή του δόρατος των διεκδικήσεων από εμάς ήταν και είναι το μεγάλο έργο στον Σελινούντα, για το διυλιστήριο. Το έργο αυτό εξαγγέλθηκε μεν, αλλά με τη διατύπωση στο γραπτό κείμενο ότι αναμένεται η πίστωση. Αυτό μας δημιουργεί επιφυλάξεις, γιατί ήδη είχε εξαγγελθεί από τον πρώην υπουργό εσωτερικών και έχει εξαγγελθεί και από τον νυν υπουργό, αλλά ακόμα δεν έχει υπογραφεί, μολονότι έχει περάσει ένας χρόνος.

Ελπίζω ότι μετά την πάροδο τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος, θα έρθει και η πίστωση. Ευελπιστώ, μάλιστα, ότι από την στιγμή που μίλησε για το έργο και ο πρωθυπουργός, έχουμε μια θεσμική σφραγίδα που πιστεύω ότι δεν θα διαψευστεί.

Ολα τα άλλα αποτελούν εξαγγελίες μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Αναμένουμε τις πιστώσεις των έργων, γιατί εκεί είναι το βασικό. Εξαγγελίες γίνονται. Το θέμα είναι να συνοδεύονται και από τις ανάλογες πιστώσεις».

-Σας ενόχλησε που δεν σας ζήτησε να περάσει από το δημαρχείο και συναντήθηκε με φορείς και πολίτες σε καφέ-μπαρ της πόλης;

«Σέβομαι τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Είναι ο κορυφαίος παράγοντας της πολιτικής μας ζωής. Θεσμικά πρέπει να τηρούνται, όμως, αυτά που προβλέπονται.

Δεν ζήτησε να με συναντήσει στο Δημαρχείο. Ομως την επόμενη μέρα, κλήθηκα να παραστώ στην Περιφέρεια, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε, απλώς εκείνη τη μέρα ήμουν κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο και δεν γινόταν να παραστώ».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments