Αίγιο: Εντείνονται οι αντιδράσεις εμπόρων-επαγγελματιών για την πεζοδρόμηση, θα κινηθούν νομικά κατά του δημάρχου!

Το ερχόμενο Σάββατο ραντεβού με τον δικηγόρο Θόδωρο Τζαμαλούκα

Αίγιο Σε πεδίο αντιπαράθεσης εξελίσσεται η ανάπλαση της Τρίγωνης πλατείας

Ετοιμοι να κινηθούν και νομικά κατά της δημοτικής αρχής, εφόσον βεβαίως κάτι τέτοιο προβλέπεται και στέκεται από τη νομοθεσία και την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης, είναι μια μεγάλη μερίδα εμπόρων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Αιγίου, οι οποίοι εξακολουθούν ν’ αντιδρούν σφόδρα στην απόφαση του δημάρχου Αιγιάλειας να πεζοδρομήσει, έστω και άτυπα, την πιο κεντρική οδική αρτηρία του Αιγίου (Κλεομένους Οικονόμου, Ασημάκη Φωτήλα), πέριξ της Τρίγωνης Πλατείας.

Η απόφαση του δημάρχου να τρενάρει την παραλαβή του έργου ανάπλασης, δίνοντας 3μηνη παράταση στον εργολάβο για να διορθώσει επουσιώδεις ατέλειες, φούντωσε εμπόρους και επαγγελματίες της περιοχής, που θεωρούν πως ο δήμαρχος παίζει παιχνίδι τακτικής για να κερδίζει χρόνο και να περάσει «το δικό του», δηλαδή την πεζοδρόμηση της Κλ. Οικονόμου.

Η συγκεκριμένη ομάδα εμπόρων-επιχειρηματιών, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας», ήρθαν σε επαφή με τον δικηγόρο Πατρών Θόδωρο Τζαμαλούκα και θα συναντηθούν μαζί του το ερχόμενο Σάββατο για να τον ενημερώσουν πλήρως για την κατάσταση και ν’ ακούσουν απ’ το στόμα του εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να κινηθούν νομικά σε βάρος της δημοτικής αρχής!

Αίγιο

Ο δικηγόρος Θόδωρος Τζαμαλούκας

Η ομάδα εμπόρων – επιχειρηματιών (που αριθμεί, όπως είχε φανεί από τις πρώτες υπογραφές, πάνω από 200-250 μέλη) συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες και η απόφαση τους ήταν να κινηθούν πλέον οργανωμένα και συντεταγμένα για να βρουν το δίκιο τους. Θεωρούν ότι ο δήμαρχος, μέσω της φόρμουλας του τρεναρίσματος της παραλαβής του έργου, επιχειρεί να παγιώσει την πεζοδρόμηση. Λένε, δηλαδή, με απλά λόγια, ότι η δημοτική αρχή, κρατώντας κλειστό το κέντρο, κερδίζει χρόνο και περιμένει την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει παραγγείλει για την πεζοδρόμηση ώστε να τη νομιμοποιήσει.

Ο κ. Τζαμαλούκας, στην πρώτη τηλεφωνική επαφή που είχε με εκπρόσωπο της ομάδας εμπόρων-επαγγελματιών, ζήτησε να γίνει διά ζώσης συνάντηση, για να του εκθέσουν τα πλήρη γεγονότα και αυτός να κρίνει εάν και ποιο δικαίωμά τους στοιχειοθετείται ώστε να κινηθούν νομικά.