Αίγιο: Επανέναρξη της πλατείας Αγίας Λαύρας… από Χριστούγεννα!

Ανάπλαση πλατείας Αγίας Λαύρας, όπως το γεφύρι της Αρτας..

Πλατείας Η κεντρική πλατείας του Αιγίου αμαυρώνει το ιστορικό κέντρο

Τον τρόπο επανεκτέλεσης και ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αγίας Λαύρας του Αιγίου, συζήτησε χθες το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιάλειας.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και βασίστηκε στη νέα εισήγηση του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας Λεωνίδα Καράμπελα, που κατά τον ίδιο κινείται στα όσα ο νόμος ορίζει, μετά την κήρυξη ως «έκπτωτου» του αναδόχου, ο οποίος εγκατέλειψε την εργολαβία για λόγους οικονομικής αδυναμίας.

Χθες, αποφασίστηκε να προσκληθούν, κατά σειρά, οι μειοδότες του διαγωνισμού, στους οποίους θα προταθεί να αναλάβουν το έργο, με την έκπτωση που τότε ο καθένας είχε καταθέσει, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, βάσει της προσφοράς τους.

Αν η εξέλιξη της διαδικασίας δεν οδηγήσει σε νέο ανάδοχο, που είναι μάλλον βέβαιο, τότε με το που θα παρέλθει άπρακτη η 15νθήμερη προθεσμία στον καθένα, ο Δήμος θα πάει σε απευθείας διαπραγμάτευση με αυτούς ή με άλλη τεχνική εταιρεία. Κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να επιστρέψει στα πράγματα την μεγάλη εταιρεία «Ιntrakat», η οποία είχε αποδεχθεί την ολοκλήρωση της πλατείας (με το αρχικό κόστος) στο πλαίσιο καλής συνεργασίας με την περιοχή και της κατασκευής αποχετευτικού έργου 30 εκ.€, αλλά ο τρόπος «υποκατάστασης εργολάβου» κρίθηκε παράνομος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μετά την χθεσινή εξέλιξη, η γενικότερη εκτίμηση είναι πως η ανάπλαση της πλατείας δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα, με την ελπίδα για εργασίες στις αρχές του 2023.

Στο πολιτικό σκέλος, πέραν της δημοτικής αρχής του Δ. Καλογερόπουλου, την απόφαση ψήφισε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χρ. Γούτος, με δεδομένο πως μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η νόμιμη διαδικασία, όπως ακριβώς ζητούσε εξαρχής. Ωστόσο ο δημοτικός του σύμβουλος Περ. Παπαγιαννακόπουλος (εκ των προσφευγόντων για το έργο) εκδήλωσε «έλλειψη εμπιστοσύνης στον δήμαρχο» και καταψήφισε!

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop