Αίγιο: Φουντώνει ο υπόγειος πόλεμος της τοπικής ΝΔ κατά του δημάρχου

image 630293

Μία παρασκηνιακή πτυχή της ατέρμονης αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αιγιάλειας, ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή την προ ημερών επίσκεψη του υπουργού Μ. Βορίδη στο Αίγιο και των συζητήσεων που προκάλεσε στους κόλπους των δύο παρατάξεων η εμφανέστατη παρουσία του κομματικού στοιχείου της Νέας Δημοκρατίας.

Οι συζητήσεις και τα σχόλια για την συνοδεία του κυβερνητικού στελέχους από τον πρόεδρο της τοπικής κομματικής οργάνωσης Βασίλη Σταθακάρο, παράλληλα με τη διαρροή «γαλάζιων» στελεχών πως αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν, αλλά αντιθέτως έγινε για να στείλει σαφές μήνυμα στην δημοτική αρχή ότι η Κυβέρνηση δεν είναι του χεριού της, έχει πλέον προσλάβει διαστάσεις στην «πιάτσα», με ορισμένους να μιλούν για «πάγο» στον δήμαρχο, ο οποίος ουκ ολίγες φορές «φιγουράρει» με κυβερνητικά στελέχη, αλλά δεν συνηθίζει να μνημονεύει τα όσα του παρέχουν, αντιθέτως προβάλλει ως έργο του την όποια θετική εξέλιξη.

Αφετηρία γι’ αυτό, αποτέλεσε η διευθέτηση του σκουπιδικού ζητήματος, για το οποίο τόσο η φίλα προσκείμενη στη ΝΔ δημοτική παράταξη του Χρ. Γούτου όσο και η Τοπική ΝΔ έχουν επαναλάβει πως «ο δήμαρχος θα πρέπει ν’ ανάβει κερί στην κυβέρνηση που τον ξελάσπωσε – εν αντιθέσει με του ΣΥΡΙΖΑ – και του επιτρέπει μέχρι και σήμερα να μεταφέρει τα απορρίμματα εκτός νομού και περιφέρειας».

Πρόσφατα μάλιστα, υπήρξε δυσαρέσκεια στην Τοπική ΝΔ, όταν ο υφυπουργός Αμυνας Αλκ. Στεφανής επισκεφθείς διπλά την ΕΒΟ Αιγίου, όχι μόνο την αγνόησε αλλά «αβαντάρισε» τον δήμαρχο και συνεργάτες του που ανήκουν στη ΝΔ, ως σαν αυτοί να τον πίεσαν στην κατεύθυνση θετικών εξελίξεων στο εργοστάσιο της περιοχής.

Ο πόλεμος «γαλάζιων» με την δημοτική αρχή δείχνει να διογκώνεται, με στελέχη όπως οι κ.κ. Σταθακάρος, Χριστόπουλος, Παπαγιαννακόπουλος, Γιαννούλης, Γιοβάς, Μιχαλόπουλος κ.ά. να έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και συνεπικουρούμενοι από τον κ. Γούτο, να έχουν ενημερώσει για το πως βαίνουν τα τοπικά πράγματα, τόσο την κεντρική κομματική οργάνωση, πολλά κυβερνητικά στελέχη, ακόμα και το Μαξίμου.

Ετσι, κάπως έγινε και την Παρασκευή με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη να καθίσταται καλά πληροφορημένος ότι ο κ. Καλογερόπουλος ανήκει στο ΚΙΝΑΛ και στις εκλογές στηρίχθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ότι εμφανίζει ως προμετωπίδα «γαλάζια» «στελέχη της παράταξής του (Χριστόπουλο, Καραΐσκο, Ραμπαβίλα κ.ά.), δείχνει δε έτσι να έχει ανοιχτές πόρτες προς την εξουσία.  

Παρόμοια δυσαρέσκεια επιχειρήθηκε -καιρό τώρα – να μεταφερθεί και στον περιφερειάρχη Νεκ. Φαρμάκη, ωστόσο η συζήτηση δεν επεκτάθηκε αφού από την πλευρά της περιφερειακής αρχής κατέστη σαφές ότι ως αιρετή αυτοδιοικητική δεν μπορεί να μην νοιάζεται για τα προβλήματα ενός δήμου, πράγμα που εμφανώς κάνει και μάλιστα με ένταση και αποτελεσματικότητα μέχρι και σήμερα.

Αποστάσεις κρατούν οι βουλευτές, στους οποίους ασκείται πίεση εκατέρωθεν, από κομματικούς ή πολιτικούς τους φίλους.                                       

 

Γνωρίζει αλλά αντιστέκεται

Διόλου τυχαίες – αφού γνωρίζει καλά τον πόλεμο που δέχεται από τον πολιτικό φορέα της τοπικής ΝΔ – δεν είναι και οι αντιδράσεις του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος φροντίζει ενίοτε να λέει πως είναι «κλειστές οι πόρτες για την κυβέρνηση» ρίχνοντας το μπαλάκι στους βουλευτές, όταν όμως συναντάται με υπουργούς να μη χάνει την ευκαιρία να συναντηθεί να φωτογραφηθεί μαζί τους, επιδεικνύοντας με έμφαση τις αγαστές τους σχέσεις. Πρόσφατα, είχε αποκαλέσει, με δηλώσεις του, «φίλο του και φίλο της Αιγιάλειας τον υφυπουργό Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή» και μόλις προχθές, φρόντισε πάλι να κλείσει την ανακοίνωσή του για την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με την «αισιοδοξία του για θετική έκβαση σε όσα θέματα ανήκουν στις αρμοδιότητές του, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετική συνεργασία», όπως ανέφερε.   

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
potamos peiros
τυροκομειο
αυτοκτονια