Αίγιο: Γυναίκες «αράχνες» με λεία 8.000 ευρώ – Πώς έκλεβαν ηλικιωμένους
Συνελήφθη γυναίκα για διάπραξη τουλάχιστον 10 κλοπών, στο Αίγιο. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της συνεργού της, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας.
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, μια γυναίκα που προσήχθη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας και σε βάρος της σχηματίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται μια ακόμη γυναίκα, συνεργός της συλληφθείσας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι Τρίτη 16/05/2023, οι κατηγορούμενες, προσέγγισαν ηλικιωμένο , που βρισκόταν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και η μια κατηγορούμενη με την μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 24 ευρώ, ενώ η συνεργό της βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και επόπτευε το χώρο. Οι κατηγορούμενες λίγη ώρα αργότερα, αφαίρεσαν με την ίδια μέθοδο από άνδρα το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, οι οποίοι εντόπισαν την κατηγορούμενη να κινείται πεζή και την προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας, όπου και συνελήφθη.
Από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, προέκυψε ότι η συλληφθείσα διέπραξε, επιπλέον, από τις 27-1-2022 έως και τις 6-3-2022, τρεις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος 4.870 ευρώ, ενώ η συνεργός της συλληφθείσας, διέπραξε από τις 24-3-2022 έως την 23-04-2023, στο Αίγιο και σε περιοχές της Αιγιαλείας, πέντε ακόμα κλοπές, σε βάρος πολιτών, αφαιρώντας με την μέθοδο της απασχόλησης μετρητά, τραπεζική κάρτα και δυο χρυσούς σταυρούς, συνολικής αξίας 2.135 ευρώ.
Επιπλέον, η συλληφθείσα έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ της έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, σύμφωνα με Διάταξη της Ανακρίτριας Αιγίου. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε πάνε ΑΤΜ οι συνταξιούχοι
AI slop: Το φαινόμενο που κατακλύζει τα παιδικά βιβλία και τα platforms
Ο διαχρονικός Καραγκιόζης από το ΕΚΑΜΕ ΑμεΑ Αιγίου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Voucher Παιδικοί Σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Τα 9 «κρυφά» λάθη που πετούν έξω τους γονείς
Πανάκριβα τα Xbox στην ΕΕ: Έως και 200 ευρώ αύξηση στις κονσόλες
Δύο ακόμη ομάδες φιλοξενήθηκαν στο κολυμβητήριο «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» στην Πάτρα ΦΩΤΟ
Μπορούν όντως οι σκύλοι να καταλάβουν ότι είστε άρρωστοι;
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία
