Αίγιο: Η απόσυρση σταφίδας μέχρι και τον πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της ΠΕΣ Θανάσης Σωτηρόπουλος και ο γενικός διευθυντής Μίλτος Σταυρόπουλος, επανέλαβαν την αναγκαιότητα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών με «πράσινο τρύγο»

ImgSrc 6 3 Η διύληση της ΠΕΣ ενημέρωσε βουλευτές, κόμματα, συνεταιριστές

Νέο ξεκάθαρο μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, ότι τώρα κι όχι αργότερα, θα πρέπει η Πολιτεία να δράσει άμεσα και να στηρίξει οικονομικά το εθνικό προϊόν της Κορινθιακής σταφίδας, εξέπεμψε χθες το μεσημέρι η διοίκηση της Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών, η οποία συγκάλεσε σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της στο Αίγιο, με βουλευτές, κόμματα και συνεταιριστές.

Τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΣ Θανάσης Σωτηρόπουλος όσο και ο γενικός διευθυντής Μίλτος Σταυρόπουλος, επανέλαβαν την αναγκαιότητα άμεσης απόσυρσης του αποθέματος 8.000 τόνων του προϊόντος για αλκοόλ και στήριξης των σταφιδοπαραγωγών με «πράσινο τρύγο».

Απάντησαν μάλιστα σ’ όσους προτείνουν, τα όποια μέτρα να ληφθούν μετά τον φετινό τρύγο και βάσει πραγματικών στοιχείων, λέγοντας πως αν σύντομα και μέσα από γενναία οικονομική πράξη ύψους 8 εκατ. ευρώ δεν δράσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το κακό δεν θα το προλάβει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καλλιέργεια του προϊόντος -αφού υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να εγκαταλειφθεί- αλλά και την οικονομική καταστροφή χιλιάδων παραγωγσταών από Αιγιάλεια, Αχαΐα, Κορινθία, Ηλεία, Πελοπόννησο και Ιόνια νησιά.

Μετά από τις τοποθετήσεις βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων και αγροτικών συνεταιρισμών, αποφασίστηκε (με ή χωρίς τις υπογραφές των παρόντων) να σταλεί εμπεριστατωμένο – κατεπείγον υπόμνημα ακόμα και στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και βέβαια στους συναρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανό και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Οι παριστάμενοι κυβερνητικοί βουλευτές Α. Τσιγκρής και Ι. Φωτήλας «προσυπέγραψαν» το παραπάνω αίτημα της ΠΕΣ, για απόσυρση του αποθέματος, ενώ ο Α. Κατσανιώτης ζήτησε πρωτίστως να συλλεχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία για ζημιές από την πανδημία ώστε ο φάκελος να υποβληθεί ολοκληρωμένος στην ελληνική κυβέρνηση και στην ΕΕ.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κ. Μάρκου με τον αν. συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας Α. Ριζούλη, στήριξαν απόλυτα τα αιτήματα των συνεταιριστών για άμεσα μέτρα ενίσχυσης των σταφιδοπαραγωγών και παρεμβάσεις στη διάθεση του προϊόντος, με απόσυρση, επιδότηση και απόσταξη, όπως έγινε για το κρασί, όπως και διοχέτευση του αποθέματος σε κοινωνικές δομές και δίκτυα.

Ιδια θέση κατέθεσε και ο παριστάμενος γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Αχαΐας Γ. Αθανασόπουλος που κάλεσε την κυβέρνηση να μην καθυστερεί, γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος και η Κορινθιακή σταφίδα κινδυνεύει να χάσει τη θέση που κατέχει σε ξένες αγορές, όπως και η τιμή των παραγωγών να κατρακυλήσει τον Αύγουστο, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ