Αίγιο: Κέρδισε το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις η πρώτη εικαστική εξόρμηση της ΔΗΚΕΠΑ ΦΩΤΟ

Ενθουσιασμός και μεγάλη ανταπόκριση στην πρώτη εικαστική εξόρμηση της ΔΗΚΕΠΑ στο παλιό λιμάνι Αιγίου

ΔΗΚΕΠΑ

Η τέχνη είναι ένα παλλόμενο σώμα, που αναγεννάται κάθε φορά, που κάποιος υπακούοντας στο μυστικό σινιάλο της, τολμά να αφήσει τους δισταγμούς του κατά μέρος, για να γίνει αυτή η γλώσσα της ψυχής του.

Ένα μικρό πλήθος μαθητευόμενων καλλιτεχνών, το έκανε αυτό πράξη την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο παλιό λιμάνι Αιγίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΔΗΚΕΠΑ και του εικαστικού και δασκάλου Alessanro de Martino.

Τα τραπέζια και οι καρέκλες «γέμισαν» γρήγορα από ενθουσιώδεις συμπολίτες μας -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας, που η μόνη τους δυσκολία ήταν η επιλογή του θέματος που θα ζωγράφιζαν, μιας και το τοπίο πρόσφερε πολλές εναλλακτικές για τις οποίες μίλησε και ανέλυσε ο κος de Martino.

Ο άνεμος συμμετείχε στην δράση γυρίζοντας τα φύλλα των μπλοκ ακουαρέλας, όμως αυτό δεν πτόησε καθόλου την αποφασιστικότητα των παρευρισκομένων να αποτυπώσουν στα έργα τους τα ζωηρά, υπό το βλέμμα του ήλιου, χρώματα. Στο τέλος μόνο χαμογελαστά πρόσωπα αποχώρησαν από την προβλήτα ευχαριστώντας πάλι και πάλι για το δρώμενο και αποσπώντας την υπόσχεση πως αυτή η εξωστρέφεια των εργαστηρίων ζωγραφικής θα επαναληφθεί με ανάλογες δράσεις στην διάρκεια της χρονιάς.

ΔΗΚΕΠΑ ΔΗΚΕΠΑ ΔΗΚΕΠΑ ΔΗΚΕΠΑ ΔΗΚΕΠΑ

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ