Αίγιο: Με «ανοιχτά χαρτιά» η αποψινή σύσκεψη αρχηγών

Ο δήμαρχος προβάλλει ως αντικείμενο συζήτησης σημαντικά ζητήματα, όπως η συνέχιση της πλατείας Αγίας Λαύρας, το τμήμα Φυσικοθεραπείας κι όποια άλλα τεθούν επί τάπητος, σε μία ανοιχτή ατζέντα.

Αίγιο: Με «ανοιχτά χαρτιά» η αποψινή σύσκεψη αρχηγών

Νυχτερινή θα είναι η εξ αναβολής συνάντηση όλων των δημοτικών αρχηγών, που αναβλήθηκε στα τέλη Απριλίου εξαιτίας νόσησης του δημάρχου Αιγιάλειας από κορονοϊό.

Στις 8 απόψε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος τους έχει καλέσει στο Δημαρχείο και για πρώτη φορά από την αρχή της θητείας του με δημόσια πρόσκληση, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος ποτέ δεν είχε προαναγγείλει μια τέτοια, ούτε και είχε καλέσει τα ΜΜΕ να την καλύψουν δημοσιογραφικά.

Ο δήμαρχος προβάλλει ως αντικείμενο συζήτησης σημαντικά ζητήματα, όπως η συνέχιση της πλατείας Αγίας Λαύρας, το τμήμα Φυσικοθεραπείας κι όποια άλλα τεθούν επί τάπητος, σε μία ανοιχτή ατζέντα.

Το στοιχείο της δημοσιότητας, δίνει άλλη διάσταση στη σύσκεψη του δημάρχου με τους κ.κ. Γούτο, Ψυχράμη, Παπακωνσταντινόπουλο, Τριανταφυλλόπουλο και Κουρή, αφού καθετί που θα ειπωθεί από καθένα εξ αυτών θα καταγραφεί και δεν θα υπάρχουν διαρροές εκ μέρους τους, ανά περίπτωση.

Επομένως, είναι εμφανές πως ο κ. Καλογερόπουλος θέλει να «παίξει με ανοιχτά χαρτιά» απέναντι στην κοινή γνώμη, με αιχμή του δόρατος το μέγεθος της συναινετικότητας που ο ίδιος θα προτάξει προς τους επικεφαλής των παρατάξεων για το καλό του δήμου και αυτή που εντέλει θα εισπράξει.

> Για την παγωμένη εργολαβία ανάπλασης της κεντρικής – ιστορικής πλατείας του Αιγίου, μετά την επιτυχημένη προσφυγή της μείζονος αντιπολίτευσης (λόγω νομικών αστοχιών) η δημοτική αρχή θα επιμείνει στην εκτέλεσή της με κάθε νόμιμο τρόπο προκειμένου άμεσα να ολοκληρωθεί. Επ’ αυτού, η πολιτική θέση του Χρήστου Γούτου, θα είναι πως η απόφαση για το «πώς» ανήκει στον δήμαρχο, θέση που αναμένεται να πάρει και η Βάσω Ψυχράμη, η οποία στηρίζοντας αρχικά την «υποκατάσταση» του κατασκευαστή, εμφανίζεται «εξαπατημένη» από τον δήμαρχο που την είχε διαβεβαιώσει πως ήταν νόμιμη. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να θεωρείται πολύ δύσκολη έως και ακατόρθωτη μία συναπόφαση, όσο μάλιστα εκκρεμεί η απόφαση επί της ένστασης για απόρριψη του τρόπου εκτέλεσης του έργου, δηλαδή κόντρα στην προσφυγή της μείζονος μειοψηφίας.

Για τη μεταφορά του ΑΕΙ Αιγίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών (από 1/9) ο κ. Καλογερόπουλος θα παρουσιάσει τις νομικές ενέργειες κατά του Πρύτανη για τη μη ανάκληση σχετικής απόφασης της Συγκλήτου, αλλά στο ΣτΕ κατά του υπουργείου Παιδείας. Επ’ αυτών η σύγκληση δεν αποκλείεται.
Αλλα θέματα, που εκτιμάται ότι θα τεθούν προς συζήτηση είναι, οι πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο, ο οδοφωτισμός σε ιδιώτη και η αναγκαιότητα το υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει (με πάνω από 20 εκατ. ευρώ) την κατασκευή Διυλιστηρίου στον ποταμό Σελινούντα για υδροδότηση του Αιγίου και δεκάδων χωριών.

Τη σημερινή σύσκεψη θα διαδεχθεί συνέντευξη Τύπου (11 Μαΐου – 1 μ.μ.) από τον δήμαρχο, για την πορεία διαφόρων ζητημάτων του Δήμου.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Α. Τσατσαρός
Α. Τσατσαρός
1 year πριν

Δεν θα σταματήσω, μέχρι αυτός ο τύπος, να πάρει δρόμο. Το έχω ρωτήση 100 φορές σε Εισαγγελία, (υπάρχει μήνυση ) δημοσιογράφους, αντιδημάρχους, παπάδες, και φιλάθλους. ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ δεν βάζεις τους απαραίτητους κάδους στα ΦΑΣΟΥΛΕΙΚΑ; Ο υιός μου μένει στο Λίβερπουλ. Ένας οικισμός με αρχ@@@@ και τρεις κάδους ατομικούς, μπροστά σε κάθε σπίτι. Εδώ έχουμε ένα αρχ@@@@ οικισμό επειδή δεν γουστάρει ο δήμαρχος για δικούς του (γνωστούς και σε μένα ) λόγους. Όποιος αμφιβάλει ας κάνει τον κόπο και μία βόλτα, και θα δει στην είσοδο του οικισμού την χωματερή τα χαρτιά υγείας, τις σρβιέτες, κξαι τα προφυλακτικα. Κάποια στιγμή δεν θα κρατηθώ, θα τα μαζέψω και θα του τα φέρω στα μούτρα!!!!!!!!!!! Πάρτι κάνουν τα αδέσποτα, και τα ποντίκια.

Α. Τσατσαρός
Α. Τσατσαρός
1 year πριν

Έστειλα και mail στον Γούτο για το θέμα των κάδων στα Φασουλέικα, και αλλού βρέχει!!!!!!!!!!!!!!!! Η χώρα των πιθήκων!!!!!!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ