Αίγιο: Νέα προσπάθεια του Δήμου να κρατήσει το ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας

image 634572

Η επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πάτρα, θορύβησε εμφανώς τη δημοτική αρχή της Αιγιάλειας, που όχι μόνο είχε πιστέψει αλλά είχε και δημόσια καλλιεργήσει την εξαίρεση του τοπικού Παραρτήματος από το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού ιδρύματος, κάτι που ενέτεινε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για 170 νέους εισακτέους την χρονιά 2021-2022, παρότι είχε ξεκαθαριστεί ότι αυτό αφορά στην προσωρινή έλλειψη κτιριακής υποδομής στην πανεπιστημιούπολη.

Μόλις χθες ο δήμαρχος  Δημ. Καλογερόπουλος συγκάλεσε, εκτάκτως, τηλεδιάσκεψη για το θέμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8μ.μ, καλώντας να συμμετάσχουν, ο υφυπουργός Παιδείας Αγ. Συρίγος, ο περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χ. Μπονάνος, οι βουλευτές του νομού, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο πρύτανης Χρ. Μπούρας, ο πρόεδρος του τμήματος Κ. Φουσέκης, του Επιμελητηρίου Πλ. Μαρλαφέκας, του Ιατρικού συλλόγου Σωτ. Κοίλιας και του  Δικηγορικού Γ. Μπέσκος.

Σκοπός είναι, μέσα από τα επιχειρήματα του υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου του τμήματος και των καλών εγκαταστάσεων, να επιτευχθεί η ανατροπή των δεδομένων της εισήγησης του Πανεπιστημίου και να παραμείνει κατ’ εξαίρεση στο Αίγιο, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου να μην υπογράψει την απόφαση.

Ο πρύτανης πάντως επιμένει να δηλώνει ότι «η εισήγηση είναι για μεταφορά και βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας η όποια αλλαγή».             

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

sopsi
ταξισης
received 203193281822151
ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ