Αίγιο: «Περπατώντας στους δρόμους του Συνοικισμού» στις 12/04
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιάννη Ψαρρά «Περπατώντας στους δρόμους του Συνοικισμού (Αγίας Άννης Αίγιο)».
Παρουσιάζεται το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 7.30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», το βιβλίο του Γιάννη Ψαρρά «Περπατώντας στους δρόμους του Συνοικισμού (Αγίας Άννης Αίγιο)» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ.
Ο Γιάννης Ψαρράς, ο γνωστός παιδίατρος της πόλης μας, μικρασιάτης τρίτης γενιάς στο βιβλίο του μεταφέρει την ατμόσφαιρα μιας εποχής σε συγκεκριμένο τόπο μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού. Μεταφέρει τις προσωπικές του εμπειρίες και τα παιδικά του βιώματα, που συνδέονται με ευρύτερα κοινωνικά και πολιτισμικά πλαίσια της εποχής εκείνης, της δεκαετίας του ’60 -’70 στον Συνοικισμό Αγίας Άννης στο Αίγιο, όπου και μεγάλωσε.
Ένας περίπατος που έκανε με την εκδότρια και φίλη του Μαρία Παναγιωτακοπούλου στους δρόμους του Συνοικισμού ήταν η αφορμή να προκύψει αυτό το βιβλίο που μπορεί να είναι η διήγηση προσωπικών στιγμών, ωστόσο συνδέεται άρρηκτα με τη συλλογική μνήμη.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Παναγιώτης Βάγιας, φιλόλογος, δημοσιογράφος, Νίκος
Καφούσιας, μαθηματικός, ομότιμος καθηγητής Παν/μιου Πατρών, Μαρία Παναγιωτακοπούλου, εκδότρια, συγγραφέας και Γιάννης Ψαρράς, παιδίατρος, συγγραφέας του βιβλίου.
Η εκδήλωση οργανώνεται από τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αιγιάλειας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Ζώδια Σήμερα 7/8: Ξαφνικές ειδήσεις και μεγάλες ανατροπές!
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
«Θερινό Σινεμά – Μαζί για την Ψυχική Υγεία» από τον Σ.Ο.Ψ.Υ Πάτρας
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
