Αίγιο – Προϋπολογισμός: Συναίνεση μέσα από την καταψήφιση

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας η έκτη κατά σειρά για τον προϋπολογισμό, για πρώτη φορά μετά από μήνες, χαρακτηρίστηκε, για πρώτη φορά μετά από μήνες, από ήπιους τόνους και κλίμα συναίνεσης, έστω και έμμεσα.

kalogeropoulosgoutos

Όσα θετικά σενάρια ήθελαν τον Δήμο Αιγιάλειας να αποκτά προϋπολογισμό με την έκτη και ύστατη προσπάθεια του δημοτικού συμβουλίου, επιβεβαιώθηκαν χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση του οργάνου, μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε, για πρώτη φορά μετά από μήνες, από ήπιους τόνους και κλίμα συναίνεσης, έστω και έμμεσα.

Η αρχική επισήμανση του προέδρου Γ. Ντίνου ότι δεν χρειάζονται άλλες αψιμαχίες και πως όλοι θα πρέπει να τ’ αφήσουν όλα πίσω, έστω την ύστατη στιγμή θα πρέπει να εγκριθεί σύννομη πρόταση, έδειξε τον δρόμο της σύγκλισης, σε μία από τις δύο εισηγήσεις της δημοτικής αρχής από τη μία και της ελάσσονος μειοψηφίας από την άλλη.

Το ίδιο και η στάση του αντιδημάρχου Οικονομικών Δ. Καλαμίδα που ζήτησε απ’ όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε έγκαιρα να επιστρέψει ο Δήμος στην κανονικότητα, αφήνοντας πίσω ρεβανσισμούς και εγωισμούς.

> Ο δήμαρχος Δ.Καλογερόπουλος κάλεσε το ΔΣ να κινηθεί στην κατεύθυνση διεξόδου από το αδιέξοδο, με ευρύ προσκλητήριο προς όλους, μετά τη ψήφιση του δημοτικού προϋπολογισμού, για συζήτηση επί όλων χωρίς προσυνεννοήσεις.

> Η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρ. Γούτου , ότι αποσύρει την μη σύννομη πρότασή του, κάνοντας έκκληση στον κ. Καλογερόπουλο να ανακαλέσει τα περί «ανευθυνότητας αυτού και της παράταξής του», έδωσε έμμεσα το «σύνθημα» για φως στο τούνελ. «Κούρασε εμάς και τους δημότες. Δεν θ’ αφήσουμε τον Δήμο να κλείσει και να βουλιάξει, αλλά δεν θα ψηφίσουμε και μία πρόταση με την οποία δεν συμφωνούμε» κατέληξε.

Τελικά στη ψηφοφορία, η στάση της παράταξης Γούτου να μην στηρίξει την εναλλακτική της αντιπολίτευσης αλλά να δώσει «λευκό» και «όχι» σ’ αυτήν του δημάρχου, οδήγησε σε έγκριση του προϋπολογισμού κατά πλειοψηφία, με 11 «ναι» της δημοτικής αρχής και ακόμα 2  των ανεξάρτητων συμβούλων Στ. Βαρδάακη και Γ. Γκίκα.

Ο έχων την εναλλακτική πρόταση Τ. Παπακωνστατινόπουλος ωστόσσο, αφού «συνεχάρη» τη δημοτική αρχή που η αδιαλλαξία της επί μήνες έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, υποστήριξε πως στην «εύκολη» ψηφοφορία δεν τήρησε τον νόμο και δεν έγινε επαναληπτική ψηφοφορία

Απούσα η παράταξη Ψυχράμη

Λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, ζήτησε από τον πρόεδρο την αναβολή της και να πραγματοποιηθεί στις 28/6, ημερομηνία κατά την οποία εκπνέει η προθεσμία για να απαντήσει το ελεγκτικό συνέδριο περί της νομιμότητας ή μη του διαγωνισμού μεταφοράς των απορριμμάτων.  Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, θα αποδεσμευθεί από τον κωδικό της μεταφοράς των απορριμμάτων το ποσό των 1.590.000 €. Σε περίπτωση θετικής απόφασης, θα αποδεσμευθεί το ποσό των 700.000 €.«Εχει παρέλθει από  τις 31/5 και η τελευταία παράταση ψηφισης προϋπολογισμού που είχε δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν λειτουργεί ο Δήμος και βρισκόμαστε υπό την απειλή καταστροφικών συνεπειών.  Ως εκ τούτου, καμία αναβολή δεν δικαιούμαι να δώσω»  ήταν η απάντηση του προέδρου Γ. Ντίνου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ