Αίγιο: Σοβαρές καταγγελίες της δημοτικής αρχής για απειλές αιρετών της αντιπολίτευσης σε Υπηρεσίες

image 622734

Δυσάρεστη τροπή προσλαμβάνει για τον Δήμο Αιγιάλειας η αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης σχετικά με το έργο ανάπλασης της ιστορικής πλατείας Αγίας Λαύρας Αιγίου, αφού η προσφυγή της μειοψηφίας στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για αλλαγή της πιάτσας ταξί στην κεντρική οδό Κλ. Οικονόμου, όχι μόνο έγινε δεκτή αλλά τελικά φαίνεται τελικά να παρέσυρε μία σειρά άλλων τροποποιήσεων της μελέτης που είχε «επιτύχει» η Τεχνική Υπηρεσία.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Δημ. Καλογερόπουλος άδραξε την ευκαιρία και με αφορμή – πέραν της παραπάνω εξέλιξης – και φραστικών επιθέσεων που δέχθηκε από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης επί του θέματος, μίλησε για «πολύ μεγάλη πληγή αλλά και πολύ σπέκουλα», αποκαλύπτοντας πως η «Αποκεντρωμένη δέχεται απειλές και πιέσεις, από αντιπολιτευόμενους με την απαίτηση να περάσει αυτό για το οποίο έχουν προσφύγει, κάτι που βρίσκεται στα όρια της ηθικής τάξης» όπως ευθέως είπε. Για την ουσία του έργου ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως παρά τις άστοχες προσφυγές ή εφαρμόζεται καθετί στρεβλό ή θα υπάρξει αναγκαστική καθυστέρηση.

Τον καταγγελτικό λόγο του κ. Καλογερόπουλου συνέχισε και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Εργων Βασ. Χριστόπουλος. «Η αντιπολίτευση κάνει αφόρητα τηλεφωνήματα. Υπάρχει πόλεμος εναντίον της δημοτικής αρχής» είπε, κρατώντας ανυποχώρητη στάση για την μεγάλη εργολαβία.

Ωστόσο, οι παραπάνω αναφορές εγείρουν θέμα για τον τρόπο που αφήνεται να εννοηθεί πως λειτουργούν οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, για το εάν δηλαδή υπάλληλοι υπό την απειλή αιρετών έκαναν δεκτή την προσφυγή τους, ενώ δεν θα έπρεπε; Το ίδιο αφορά και στην Περιφέρεια, αφού και από τη «Διαχειριστική» της θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το εάν οι όποιες δικαιολογημένες αλλαγές στη μελέτη του έργου -κατά τα λεγόμενα του κ. Χριστόπουλου έχει δεχθεί- επίσης έχουν παρεμποδιστεί από αιρετούς της μειοψηφίας.                       

Αυτό που πάντως μένει, σχετικά με την πολιτική στάση της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο είναι πως δεν θ’ αφήσει το έργο να εκτελεστεί με βάση μεγάλα λάθη της αρχικής του μελέτης και πως θα υποβάλει νέα αιτήματα για μικρές τροποποιήσεις. «Για να γίνει όπως πρέπει και να παραδοθεί ένα έργο σωστό, ακόμα κι αν καθυστερήσει λίγο» κατέστησε σαφές ο κ. Χριστόπουλος.    

 

«Να μην γίνουν καραγκιοζιλίκια στην πλατεία…»

Οι προσφεύγοντες δημοτικοί αρχηγοί δεν έδειξαν να κάμπτονται από τις επιθέσεις της δημοτικής αρχής και επέμειναν στην διαφωνία τους για τον τρόπο που αυτή διαχειρίζεται το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αγίας Λαύρας.

> Ο Χρήστος Γούτος ζήτησε να μην ξαναγίνουν αλλαγές στη μελέτη της πλατείας, χωρίς νωρίτερα να ενημερώνεται το δημοτικό συμβούλιο και δεν τις συζητά, λαμβάνοντας απόφαση.

> Η Βασιλική Ψυχράμη μίλησε για προχειρότητα της δημοτικής αρχής και ένα «τρέξιμο των υπευθύνων του έργου από τον Δήμο, στην πραγματικότητα, για να πιέσει την αντιπολίτευση στον ύπνο». Ζήτησε να γίνει σωστά το έργο, με σεβασμό στη νομοθεσία, αφού αυτή και οι άλλοι δεν επιθυμούν να προσφεύγουν. «Ο δήμαρχος δεν θέλει να δουλέψει με εμάς – σε συνεργασία – και λέει ψέματα ότι δεν τον αφήνουμε. «Να μην γίνουν καραγκιοζιλίκια στην πλατεία…», έφτασε σε σημείο να πει η κ. Ψυχράμη. Λίγες ώρες πριν σε ανακοίνωση της παράταξής της η κ. Ψυχράμη ανέφερε πως τα δημόσια πρόσωπα κρίνονται από τον τρόπο που διαχειρίζονται τα κοινά, από το πώς αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις και βασικά κρίνονται από το αν και κατά πόσο έχουν όραμα, αν είναι σε θέση να διαμορφώνουν καταστάσεις κι όχι να σύρονται πίσω απ’ αυτές. Επιμένει σε «επιπόλαια διαχείριση χωρίς σοβαρό σχεδιασμό από την δημοτική αρχή, θλιβερή κατάσταση στα σοβαρά θέματα του δήμου», διαπιστώνοντας «χαρακτηριστικά ερασιτεχνισμού, κακογουστιάς και ρουσφετολογικού περιεχομένου προεκλογικών δεσμεύσεων με θύμα την πόλη και την ποιότητα ζωής των πολιτών», με τροποποιήσεις που θα μείνουν κληρονομιά και μετά την αποχώρηση των  πολιτικών «μουσαφιρέων» που με τις ενέργειές τους αποφασίζουν για την καλαισθησία της πόλης. «Προσωπικές πολιτικές χωρίς προοδευτική ματιά, καλαισθησία, λογική, σοβαρή προετοιμασία και στρατηγική, τακτικές και οξυδέρκεια που ισοδυναμούν με πολιτική του ποδαριού», καταλήγει η κ. Ψυχράμη.

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

                         

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ