Αίγιο: Στη δικαιοσύνη για «συκοφάντηση» πάει ο δήμαρχος σύμβουλο της αντιπολίτευσης

image 624821

Την αντίδραση του δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «ΠτΔ» για τέσσερις δημοτικές υποθέσεις τις οποίες  ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης – πρ. αντιδήμαρχος και νυν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, αποκάλυψε πως αποφάσισε να πάει στην Εισαγγελέα Αιγίου, με σκοπό να διερευνηθούν, αφού ο ίδιος διακρίνει «αγκάθια» σ’ αυτές και διαθέτει στοιχεία για λεπτά ζητήματα οικονομικής φύσεως, με «σκανδαλώδεις» και νομικές παραμέτρους, εφόσον αυτά αποδειχθεί ότι αληθεύουν.

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Πρόκειται για τον Διαγωνισμό Μεταφοράς 50.000 τ. σκουπιδιών με 4,5 εκατ. ευρώ και έκπτωση μόνο 1%, τη Μεταβίβαση της Αρδευσης από τον Δήμο στην ΔΕΥΑΑ και από εκεί σε ιδιωτική εταιρεία, τα έργα στα Δημοτικά Γήπεδα Αβύθου – Αιγείρας και την Αγορά Οικοπέδου ιδιώτη από τον Δήμο στην Περιστέρα Ακράτας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο κ. Καλογερόπουλος, με επιστολή του στην «ΠτΔ», απαντά στον κ. Παπαγιαννακόπουλο και αποσαφηνίζει: «Οπως είναι γνωστό, τα ζητήματα απασχόλησαν διεξοδικά τα αρμόδια όργανα του Δήμου Αιγιάλειας όπου έλαβαν και τις σχετικές αποφάσεις κατά νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο και εγκρίθηκαν κατά τον νόμο. Τώρα ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος δηλώνει «αυτόβουλα» ότι θέλει να ποινικοποιήσει τα παραπάνω θέματα, δικαίωμά του  προσωπικό».

ΔΙΑΜΑΧΗ

Ομως, ο δήμαρχος Δημ. Καλογερόπουλος δεν «σηκώνει μόνο το γάντι», αλλά σκληραίνει τη στάση του, προαναγγέλλοντας δικαστική διαμάχη με τον δημοτικό σύμβουλο, δείχνοντας αποφασισμένος να τον «καθίσει στο σκαμνί» για τα όσα ισχυρίζεται. Στην απαντητική του επιστολή στην «ΠτΔ», αναφέρει επ’ αυτού: «Η δημοτική αρχή δεν τον εμποδίζει, ο καθένας ορίζει τις προτεραιότητές του και ο καθένας προβαίνοντας σε διαδικασίες συκοφάντησης έχει ποινικές και αστικές ευθύνες, για τις οποίες θα δώσει λόγο στη δικαιοσύνη που την επικαλείται».

Και καταλήγει: «Η δική μας προτεραιότητα είναι ο πολίτης – δημότης και η επίλυση των ζητημάτων που τον αφορούν, αφού αυτό κάνουμε άλλωστε από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας. Η στείρα και παρωχημένη πολιτικά αντιπολιτευτική τακτική του συγκεκριμένου συμβούλου δεν μας αγγίζει. Η Αιγιάλεια πρέπει ν’ αλλάξει σελίδα και θα αλλάξει».  


  Ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος επιφυλάχθηκε να σχολιάσει την απαντητική επιστολή του δημάρχου, θα τη μελετήσει όμως με τον δικηγόρο του και ίσως δώσει συνέχεια. Αυτό πάντως που ξεκαθαρίζεται -ανεπίσημα- είναι πως ο ίδιος ζητά διερεύνηση στοιχείων που διαθέτει και δεν κατηγορεί ούτε δικάζει κανέναν. Υπενθυμίζεται πως για τον Διαγωνισμό Μεταφοράς 50.000 τ. σκουπιδιών με 4,5 εκατ. ευρώ και έκπτωση μόνο 1%. έχει κατατεθεί αναφορά στην Αποκεντρωμένη και στην εισαγγελέα Αιγίου, με στοιχεία για το παρασκήνιο της μη υποβολής άλλης προσφοράς με 30% και ετοιμάζει αναφορά στο «Ελεγκτικό Συνέδριο». Για τη μεταβίβαση της Αρδευσης από τον Δήμο στη ΔΕΥΑΑ αντιτίθενται στο νέο καθεστώς, για τα δημοτικά Γήπεδα Αβύθου – Αιγείρας με 350.000 ευρώ και έκπτωση 364 ευρώ διατείνεται πως ο εργολάβος συνδέεται με στέλεχος του δημάρχου και πρόκειται για φωτογραφική μελέτη με έκπτωση λιγότερη από 1% και για την αγορά οικοπέδου ιδιώτη από τον Δήμο στην Περιστέρα Ακράτας, υποστηρίζει ότι η αξία του ενώ φέρεται στις 18.000 ευρώ/στρ. είναι το πολύ 4.900 ευρώ/στρ.

          


> Ο Χρήστος Γούτος δήλωσε πως η δημοτική αρχή συνεχίζει να προκαλεί με πανηγυρισμούς για τη μεταφορά σκουπιδιών και έκπτωση μόνο 1%, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί ή εσκεμμένα δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πως η σύμβαση που θα υπογράψει, όσο κι αν είναι νόμιμη, δεν είναι συμφέρουσα. «Οσο συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στη μόνη αλήθεια καθίσταται επικίνδυνη» τόνισε. Κάλυψε όμως και τον δημοτικό του σύμβουλο Π. Παπαγιαννακόπουλο στην ενέργειά του να ζητήσει από την δικαιοσύνη να διερευνήσει υποθέσεις, με στοιχεία που θα προσκομίσει. «Είναι αντιδημοκρατικό και κόντρα στο θεσμικό ρόλο αιρετών, ενώ η δημοτική αρχή ουδόλως κατηγορείται να μην θέλει να ελέγχεται από πουθενά. Η τρομοκράτηση αιρετών και δημοτών παραμένει μόνιμο χούι της» υπογράμμισε.  


         

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

      

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FB IMG 1627501920648
fotia elekistra8
DSC 4137 1
ΣΥΓΚΑΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ 3 2