Αίγιο: Στο δρόμο και πάλι οι αγρότες – Έκλεισαν παλαιά και Ολυμπία Οδό ΦΩΤΟ

Παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες του Αιγίου – Συνέχεια κινητοποιήσεων μια μόλις ημέρα πριν από την πολυπόθητη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Αίγιο

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες σε όλη τη χώρα αλλά και σε τοπικό επίπεδο, εν αναμονή της αυριανής συνάντησης τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για ακόμη μια φορά οι αγρότες προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, όπως χαρακτηριστικά έγινε και στο Αίγιο σήμερα. Οι αγρότες του Αιγίου έδωσαν και σήμερα το “παρών” στη γέφυρα του Σελινούντα, όπου και έκλεισε για λίγο ο δρόμος συμβολικά στην παλαιά εθνική οδό, αλλά και η Ολυμπία Οδός.

Χωρίς εκπροσώπηση η Αχαΐα στη συνάντηση αγροτών με Μητσοτάκη – Συνεχίζονται τα μπλόκα

Η εβδομάδα ξεκίνησε με νέες κινητοποιήσεις και πλέον το μεγάλης σημασίας “ραντεβού” με τον πρωθυπουργό θα κρίνει τι μέλλει γενέσθαι για τον αγροτικό κόσμο, αλλά και για το αν θα επεκταθούν κι άλλο οι κινητοποιήσεις τους ανάλογα με τι θα “βγει” από αυτήν την συνάντηση.

Στο “μέτωπο” της Κάτω Αχαΐας, έχουν συγκεντρωθεί αγρότες, ωστόσο δεν πραγματοποίησαν σήμερα κάποιον αποκλεισμό του δρόμου.

Αίγιο

 

Αίγιο

Αίγιο

 

Αίγιο

Την ίδια ώρα στην υπόλοιπη χώρα, επίσης συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, με χαρακτηριστική να είναι το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα Φάρσαλα από αγρότες της περιοχής και του μπλόκου Ε65 της Καρδίτσας.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, φορείς αλλά και απλοί πολίτες της επαρχίας συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση στα Φάρσαλα, ενώ μίλησαν και εκπρόσωποι των αγροτών.

«Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και πρέπει ο πρωθυπουργός να τα υλοποιήσει», δηλώνει ο Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Οι αγρότες παραμένουν με αναμμένες μηχανές των τρακτέρ, εν όψει της συνάντησης της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, από την οποία θα κριθεί η περαιτέρω στάση τους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να δοθεί νωρίτερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο ή μέρος αυτής, στους αγρότες.

Πάτρα: Ένα μεγάλο μελίσσι η πλατεία Γεωργίου – Χθες βράδυ μετέφεραν τις άδειες κυψέλες στο κέντρο της πόλης

Τα αιτήματα των αγροτών

Τα εννέα σημεία αιχμής, που αποτελούν τα βασικά αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά προέκυψαν από την πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας, που έγινε στη Νίκαια και εστάλησαν στον πρωθυπουργό, αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την μη εφαρμογή και επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, αλλαγή του του κανονισμού του ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής αλλά και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μακελειό στη Γλυφάδα: Η δεύτερη ευκαιρία για επιστροφή στη δουλειά, το «όχι» και οι φόνοι

ΣΥΡΙΖΑ: Και Πατρινός στο Think Tank για την έρευνα – Η ανακοίνωση από τον Στέφανο Κασσελάκη

Διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση του Youtuber που συνελήφθη για τα βίντεο με κακοποίηση ΑμεΑ

Τα κορυφαία best seller βιβλία για το 2023 – Τop στις προτιμήσεις των αναγνωστών