Αίγιο: Στο επίκεντρο της κραταιάς ΔΕΥΑ της χώρας η «ιδιωτικοποίηση» του νερού – ΦΩΤΟ

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του «Αλέκος Μέγαρης» για την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕΥΑ για τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων. Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού.

Αίγιο: Στο επίκεντρο της κραταιάς ΔΕΥΑ της χώρας η «ιδιωτικοποίηση» του νερού - ΦΩΤΟ

Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις που ακούστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας χθες το πρωί με θέμα τη «Βιώσιμη Διαχείριση των Φυσικών Πόρων» στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του «Αλέκος Μέγαρης» στο Αίγιο.

Στόχος της ημερίδας ήταν η γνωστοποίηση των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί στην κατεύθυνση της ορθολογικής εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα φυσικού περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.

Αίγιο: Στο επίκεντρο της κραταιάς ΔΕΥΑ της χώρας η «ιδιωτικοποίηση» του νερού - ΦΩΤΟ

«Οχι στη ιδιωτικοποίηση του νερού» είπε ο Δ. Καλογερόπουλος

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του ως προς τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τις βελτιώσεις στην άρδευση και την εξοικονόμηση στην κατανάλωση της ενέργειας, ενώ αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση για το εμβληματικό έργο του διυλιστηρίου στον Σελινούντα.

«Προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Αξιοποιούμε την τηλεανίχνευση διαρροών και την τηλεμετρία επ’ ωφελεία του φυσικού πλούτου και των δημοτών» και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους να βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι ΔΕΥΑ, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η διαχείριση των επιφανειακών υδάτων, ο εκσυγχρονισμός και η αξιοπιστία στην παροχή του νερού. Ξεκαθάρισε δε πως «δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει καμία ΔΕΥΑ να συγχωνευτεί με καμία διπλανή. Το νερό δεν έχει κομματικά σύνορα, είναι διάφανο και δεν έχει κομματικά χρώματα».

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης στην ομιλία του αποκάλυψε ότι μέχρι τις 31/12/2023 με απόφαση της επιτροπής συμμόρφωσης του ΣτΕ πρέπει να επιστραφούν από το υπερταμείο οι εκχωρησθείσες μετοχές των υπηρεσιών ύδρευσης και άρδευσης.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης υπογράμμισε ότι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης προβλέπει πως πλέον πρέπει να γίνεται εκτίμηση της επικινδυνότητας του πόσιμου νερού.

Αίγιο: Στο επίκεντρο της κραταιάς ΔΕΥΑ της χώρας η «ιδιωτικοποίηση» του νερού - ΦΩΤΟ

Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν χθες στο Αίγιο

Παράλληλα με την εκδήλωση έγινε διαμαρτυρία από την παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου για το θέμα της «ιδιωτικοποίησης του νερού», αν και στην εκδήλωση ξεκαθάρισαν οι πολιτικοί ομιλητές πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Αίγιο: Στο επίκεντρο της κραταιάς ΔΕΥΑ της χώρας η «ιδιωτικοποίηση» του νερού - ΦΩΤΟ

Διαμαρτυρία έξω από το χώρο που μεταφέρθηκε στην εκδήλωση

Η εκδήλωση της ΔΕΥΑ έφερε στο Αίγιο αρκετούς δημάρχους από όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος και οι δήμαρχοι Μεσολογγίου Κ. Λύρος, Δυτικής Αχαΐας, Σπ. Μυλωνάς, Σικυωνίων Κορινθίας Σπ. Σταματόπουλος, Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης, Βόρειας Κυνουρίας Γ. Καμπύλης και αρκετοί αιρετοί από το Δήμο Αιγιάλειας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν μαθητές δημοτικών σχολείων της Αιγιάλειας στο πλαίσιο του διαγωνισμού ζωγραφικής – αφίσας για την ανάδειξη του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με θέμα το νερό.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Περδίκης.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ