Αίγιο: Συμβασιούχοι προπηλάκισαν και τραυμάτισαν τον δικηγόρο του Δήμου

Έγινε «κόκκινο πανί» για συμβασιούχους επειδή το Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) αποφάσισε ανάκληση των προσωρινών διαταγών ως προς την παράταση των συμβάσεων 18 απασχολούμενων του Δήμου Αιγιάλειας.

Αίγιο

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργατοτεχνιτών Αιγίου και των Συμβασιούχων ορισμένου χρόνου τραμπούκισαν με χουλιγκανίστικο τρόπο τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Αιγιαλείας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργο Μπέσκο, επειδή τόλμησε να κάνει τη δουλειά του, όπως θεωρούν αυτός και η δημοτική αρχή, και να πάει κόντρα στο ρεύμα των συμβασιούχων.

Το συμβάν έγινε προχθές στο δημαρχείο Αιγιάλειας, την ώρα που ο κ. Μπέσκος προσερχόταν για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ομάδα περίπου 20 συμβασιούχων, που θεωρούν πως με την παρέμβασή του ο νομικός σύμβουλος του δήμου τούς κόβει τις ελπίδες για μια έξτρα ανανέωση των συμβάσεών τους (είχαν προσληφθεί σε εποχή κόβιντ και η σύμβασή τους ολοκληρώθηκε), του «την έπεσαν» κανονικά, «φορτωμένοι», μάλιστα, μετά τη σε βάρος τους παρέμβαση από τη δημοτική αρχή στο Πρωτοδικείο Αθήνας.

Ενας συμβασιούχος τον έσπρωξε από τη σκάλα με δύναμη και την ίδια στιγμή ένας άλλος, εξίσου θερμοκέφαλος, του ‘κανε λαβή στο στόμα με το χέρι του, στέλνοντάς του μήνυμα «ή το βουλώνεις ή σε τσακίζουμε».

Ο κ. Μπέσκος στάθηκε τυχερός γιατί χάνοντας την ισορροπία του, μετά τη σπρωξιά, μπόρεσε με το ζόρι να κρατηθεί από την κουπαστή και να μείνει όρθιος (γλύτωσε με κάποιες μικρές αμυχές).

Επικράτησε πανδαιμόνιο. Επενέβη ο δήμαρχος, ο κ. Καλογερόπουλος, και τα άλλα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, και κάπως εκτονώθηκε, αρχικά, η κατάσταση. Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναβλήθηκε. Το ίδιο βράδυ ο κ. Μπέσκος πήγε στο ΑΤ Αιγίου και κατέθεσε μήνυση, ονομαστικά, κατά των δύο ανδρών που χειροδίκησαν σε βάρος του και κατά της προέδρου του Συλλόγου για παρεμπόδιση υπηρεσιών και διαδικασιών.  Και χθες το πρωί οι τρεις καταγγελλόμενοι συνελήφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου!

Μπέσκος: «Δεν είναι μόνο αυτοί άνεργοι…»

Ο Γιώργος Μπέσκος μίλησε στην «Π» και εξήγησε τι συνέβη: «Ξέρετε γιατί χειροδίκησαν εναντίον μου; Επειδή τόλμησα να καταγγείλω τη διαδικασία που δυστυχώς συμβαίνει σε αρκετούς ΟΤΑ της χώρας, οι οποίοι λειτουργούν ρουσφετολογικά. Κρατούν, με διάφορα τρικ, τους συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί την περίοδο του κόβιντ και μπλοκάρουν τη δυνατότητα άλλων συμπολιτών, μέσω ΑΣΕΠ, να προσληφθούν ως συμβασιούχοι. Αρκετοί δήμοι έχουν στήσει φάμπρικα και βάζουν τους συμβασιούχους, για να τους κρατούν πολιτικά ομήρους, να κάνουν τις προσφυγές τους μέσω συγκεκριμένων δικηγόρων, σε συγκεκριμένα δικαστήρια, σε Αθήνα και Πειραιά, αγνοώντας τους τοπικούς δικαστές. Κι αυτό γίνεται με πλάτες δημάρχων, που υπογράφουν παρεκτάσεις αρμοδιοτήτων, οι υποθέσεις εκδικάζονται ερήμην των δήμων, με αποτέλεσμα να στερούνται οι υπόλοιποι άνεργοι, που είναι πάρα πολλοί, το δικαίωμα να ελπίζουν σε πρόσληψη. Θέλουν, μ’ άλλα λόγια, οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι να ανανεώνονται διαρκώς οι δικές τους συμβάσεις μέχρι να ζητήσουν μονιμοποίηση. Προσπαθώ να προστατεύσω το δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία κι άλλων ανθρώπων και όχι μόνο αυτών που είναι αρεστοί και γνωστοί».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντικειμενικές αξίες
φωτιά
6η ΥΠΕ
ΠΑΤΡΑ