Αίγιο: Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου με Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών για το σταφιδικό ζήτημα

Στην ενημέρωση ακούστηκε πως για πρώτη φορά παρουσιάζονται σημαντικά αδιάθετα πλεονάσματα που παραμένουν στις αποθήκες της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών και θα αυξηθούν επιπλέον με τη νέα εσοδεία που έρχεται σε λίγους μήνες.

ΠΕΣ 1

Στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, παρευρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος με τον Πρόεδρο της ΠΕΣ Θανάση Σωτηρόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΣ Νίκο Μιχαλόπουλο και τον Γ.Διευθυντή της ΠΕΣ  Μίλτο Σταυρόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα για το μέλλον της σταφίδας, τις κινήσεις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που πρέπει να γίνουν από όλους μαζί τους φορείς, για να αποτραπεί οποιαδήποτε σταφιδική κρίση.

Στην ενημέρωση ακούστηκε πως για πρώτη φορά παρουσιάζονται σημαντικά αδιάθετα πλεονάσματα που παραμένουν στις αποθήκες της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών και θα αυξηθούν επιπλέον με τη νέα εσοδεία που έρχεται σε λίγους μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, η οποία κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει τα εξής:

Στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, παρευρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος με τον Πρόεδρο της ΠΕΣ Θανάση Σωτηρόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΣ Νίκο Μιχαλόπουλο και τον Γ.Διευθυντή της ΠΕΣ  Μίλτο Σταυρόπουλο,  σε ενημερωτική συζήτηση  σχετικά με το μέλλον της σταφίδας, τις κινήσεις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που πρέπει να γίνουν από όλους μαζί τους φορείς, για να αποτραπεί οποιαδήποτε σταφιδική κρίση.

Στην ενημέρωση ακούστηκαν και από το πλέον επίσημα χείλη, πως για πρώτη  φορά παρουσιάζονται σημαντικά αδιάθετα πλεονάσματα  που παραμένουν στις αποθήκες της Παναιγιάλειας Ένωσης  Συνεταιρισμών  και θα αυξηθούν επιπλέον με τη νέα εσοδεία που έρχεται σε  λίγους μήνες.

Σύμφωνα με την οικονομική θεωρία και τους νόμους προσφοράς και ζήτησης,  οι αγρότες μας, ένας από τους μεγαλύτερους πυλώνες  της τοπικής οικονομίας και ολόκληρης της Αιγιάλειας και του Δήμου μας,  θα αντιμετωπίσουν άμεσα θέμα επιβίωσης με ότι συνεπάγεται αυτό και φυσικά με άμεσο αποδέκτη την τοπική οικονομία και την αγορά μας.Με απλά Ελληνικά ύστερα από δώδεκα χρόνια κρίσης και μνημονίων , ενάμιση χρόνο lockdown και πανδημίας, έρχεται και η χαριστική βολή !!

Εμείς ως Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, μακριά από κόμματα και μικροπολιτικές, έχοντας μόνο ως βασική μας θέση το καλό του τόπου μας,  στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αγρότες της Αιγιάλειας, κατανοούμε και συμπάσχουμε   μαζί τους γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τον κόπο ,τα έξοδα και το άγχος για να βγει εις πέρας το προϊόν  και κατ’ επέκταση στηρίζουμε τις γνώσεις και την τεχνογνωσία του  συνεταιριστικού οργάνου που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των αγροτών της Αιγιάλειας και είναι και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του προϊόντος.

Θεωρούμε πως η <Παναιγιάλειος> γνωρίζει καλύτερα από όλους τις λύσεις για να μην κατρακυλήσει η τιμή φέρνοντας συρρίκνωση του εισοδήματος των αγροτών της Αιγιάλειας, της τοπικής μας οικονομίας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής και Βόρειας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Κε Πρωθυπουργέ, ως το μεγαλύτερο και ιστορικότερο συνδικαλιστικό όργανο του Δήμου μας, και επειδή ο χρόνος κινείται εις βάρος του προϊόντος γιατί η νέα παραγωγή είναι προ των πυλών, σας εκφράζουμε  θερμή παράκληση να δώσετε άμεση εντολή στον κ.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να βρεθούν μαζί με την Διοίκηση της ΠΕΣ , στο στρογγυλό τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ρίχνοντας νερό στο κρασί τους επ’ ωφελεία των αγροτών της περιοχής μας έτσι ώστε να ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ και να αποφευχθεί οποιαδήποτε σταφιδική κρίση που θα επιφέρει περαιτέρω οικονομικές επιπτώσεις σε μια περιοχή που ήδη πλήττεται.

Αξιότιμε  κε Πρωθυπουργέ μην αφήσετε να παιχτούν <βρώμικα> παιχνίδια εις βάρος του τελευταίου τροχού της αμάξης που είναι ο μικρός αγρότης παραγωγός.

Σας θυμίζουμε πως η ψήφος των χιλιάδων  <μικρών>, έχει την ίδια αξία με των λίγων <μεγάλων> και εκλεκτών.

Αποδείξτε την σοφία σας τηρώντας το ρητό <<Το προλαμβάνειν καλύτερο του Θεραπεύειν>> .

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

21587d35f9af9cdd06c97da7c6228fed L
collage 51 e1627202401363
santor 0037
δουζδαμπανηςφωτο