Αίγιο: Τελεσίγραφο δικηγόρων σε βουλευτές: «Τροπολογίες ή ανεπιθύμητοι»- Όχι σε «Καλλικράτη»

image 614946
Σκληρή επίθεση προς όλους τους βουλευτές Αχαΐας και κυρίως στους δικηγόρους Αγγελο Τσιγκρή και Ιάσονα Φωτήλα, μη εξαιρουμένων και των πρώην πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Γιώργου Παπανδρέου, εξαπολύει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, χρησιμοποιώντας αρχικά την άκρως ειρωνική φράση «να σας ευχαριστήσουμε που τιμώντας τη βουλευτική σας ιδιότητα μας θυμάστε και στέλνετε ευχές τις γιορτές, αφού δείχνετε ότι είστε κοντά μας και μας σκέφτεστε και δυστυχώς τα γεγονότα θα σας στερήσουν να μας τιμήσετε και στην κοπή της πίτας».
Ενώ σε προεκλογικές περιόδους, πάντα συμμερίζονταν την αγωνία για τα προβλήματα του κλάδου τους, με επισκέψεις στο Δικαστικό Μέγαρο και στα γραφεία αρκετών, ώστε με την ψήφο τους -παρακλητικά- να τους δώσουν δύναμη για λύσεις στα αδιέξοδα που βιώνουν, τα μέλη της διοίκησης του ΔΣΑ τους καταλογίζουν, μετά τις εκλογές, ότι δεν τιμούν τις δεσμεύσεις τους.
«Οι βουλευτές ΝΔ ουδεμία ερώτηση για ουσιαστικά προβλήματα κατέθεσαν και καμία πρωτοβουλία δεν έλαβαν για την επίλυση θεμάτων μας και ούτε καν ενδιαφέρθηκαν για το πώς βιώνουμε την πανδημία. Δεν τους απασχολεί ότι ουσιαστικά ουδεμία ενίσχυση λάβαμε 1 χρόνο κι ενώ έχει ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων. Οι δε βουλευτές της αντιπολίτευσης ομοίως ουδέν ουσιαστικό έπραξαν» τονίζει ο πρόεδρος Γιώργος Μπέσκος.
Ο ΔΣΑ τους ζητά άμεσα να καταθέσουν τροπολογίες ότι οι δικηγόροι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών (αναδρομικά από Νοέμβριο 2020 μέχρι και Μάρτιο 2021), αφού δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν και είναι σε πρωτοφανές αδιέξοδο, όταν αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και σε βασικές βιοτικές ανάγκες τους. Επίσης, να απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος 2020 – 2021, αφού έχει ανασταλεί η εργασία τους, αλλά και απαλλαγή από τον ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ.
«Ζητούσαν την ψήφο μας και δυστυχώς μέχρι σήμερα, όχι αρωγοί είναι αλλά παντελώς αδιάφοροι. Αν δεν προβούν στα παραπάνω θα είναι ανεπιθύμητοι» τονίζουν οι συνυπογράφοντες Γ. Μπέσκος, ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, η γραμματέας Κωνσταντίνα Τσινούκα και τα μέλη Απόστολος Ζεντέφης και Νικόλαος Σπανός.

Δικαστικοί λειτουργοί, συμμετέχοντας σε μεγάλη έρευνα της διαΝΕΟσις προτείνουν λύσεις για τη λειτουργία της δικαιοσύνης, που αγγίζει και το Πρωτοδικείο Αιγίου. Πρόκειται για τους κ. Πικραμένο (αντιπρόεδρο ΣτΕ), Συμεωνίδη, (επίτροπο καθηγητή Νομικής Θεσσαλονίκης), Ανδρουλάκη (σύμβουλο Επικρατείας), Νικολαΐδου (εφέτη), Τσόγκα (αντεισαγγελέα εφετών) και Αλικάκο (πρόεδρο Πρωτοδικών) που προτείνουν «Καλλικράτη» με αλλαγές στην δομή απονομής της δικαιοσύνης στην Αχαΐα, με τη θέση και τον ρόλο της Πάτρας, ν’ αναβαθμίζεται κατακόρυφα. Για την χωροταξία των δικαστηρίων υποστηρίζουν πως είναι πολλά και δημιουργήθηκαν ως προϊόν μικροπολιτικών προσεγγίσεων και πλέον δεν αποδίδουν ούτε ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, με τον νομό κακώς να διαθέτει τρία Πρωτοδικεία (Πάτρα, Αίγιο, Καλάβρυτα). Οπως αναφέρουν λειτουργούν τρεις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και τρία Πρωτοδικεία κι έτσι απασχολείται διπλάσιος αριθμός Εισαγγελέων και η παραγωγή του δικανικού έργου δεν γίνεται συνολικά με βάση ένα σταθερό, ενιαίο και οπωσδήποτε λειτουργικό κριτήριο. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου που ρωτήθηκε από την «Π» σχολίασε: «Είναι μια πρόταση εκτός τόπου και χρόνου, μακριά από την πραγματικότητα. Θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα ως προς τη σωστή απόδοση της δικαιοσύνης. Δεν έχει κάποιο νόημα ή κάποια ουσία». Σε επικοινωνία του ΔΣΑ με το υπουργείο Δικαιοσύνης του ανέφεραν ότι δεν εξετάζεται καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εντελώς αντίθετος είναι και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ