Αίγιο: Θέμα λίγων ημερών οι υπόγειοι κάδοι

image 634457

Πραγματικότηττα γίνεται πλέον η λειτουργία των πρώτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε επιλεγμένα σημεία του Αιγίου, οι οποίοι αποτελούν αναμισβήτητη πρόοδο στη διαχείριση των σκουπιδιών, προσφέροντας ασφάλεια, μεγαλύτερη καθαριότητα και πιο υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής.

Οι «Πράσινες γωνιές» ανακύκλωσης με 5 ρεύματα θα ‘ναι σχεδόν αθέατοι και καλαίσθητοι, μέσα από χρηματοδοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η ανάδοχος εταιρεία «Ecosynergy», σκάβοντας και εγκαθιστώντας τους κάδους στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων (Αράτου) πίσω από τις τσουλήθρες, στην οδό Ανδρονοπούλου άλλους 2 πίσω από το Δημοτικό Μέγαρο, άλλοι τόσοι στο κάτω μέρος της «Τεμπελόραχης» προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής, 2 στην οδό Μελετοπούλων, 2 στην οδό Κλ. Οικονόμου και Ερμού και τέλος 3 στην οδό Ταξιαρχών.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ν. Καραΐσκος δήλωσε στην «ΠτΔ» ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν τεθεί σε λειτουργία, αφού απομένει η εγκατάσταση ενός δεύτερου ειδικού υδραυλικού γερανού σε απορριμματοφόρο (πρέσα) για την αποκομιδή. Στα παραπάνω πολυσύχναστα σημεία θα καταργηθούην συνολικά 40 -50 παλιοί κάδοι με αντιαισθητική εικόνα, όγκο, υπερχείλιση απορριμμάτων, οσμές και έντομα, θα απελευθερωθούν πεζοδρόμια και πλατείες, θα μειωθεί ο θόρυβος και η συχνότητα αποκομιδής δεδομένης της τριπλάσιας αποθηκευτικής χωρητικότητας των υπόγειων.Το έργο χρηματοδοτείται από τον άξονα «Αστική Αναζωογόνηση» με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ σε ποσοστό 80%, δηλαδή με 200.000 € από το «Πράσινο Ταμείο» και το υπόλοιπο από πόρους του δήμου από το 2020.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

rapid test koronoios
RAPID 1
collage 48 e1627044465171
apagorefsi kikloforias kosmos exo me maska