Αίγιο-Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Διάβημα για «Νίκη» σε γαλάζιο φόντο – Σε «απολογία» για τη μεταφορά του Παραρτήματος

Στο επόμενο βήμα διεκδίκησης της αποτροπής, το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου να μεταφερθεί στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, ετοιμάζουν Δήμος  Αιγιάλειας και τοπικοί φορείς, βάζοντας μπροστά τους «γαλάζιους» βουλευτές αλλά και τις φιλοκυβερνητικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις της περιοχής.

Ηδη, μέσα στο σαββατοκύριακο, θα συνταχθεί διάβημα προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο οποίο θα εξηγούν τη διαφωνία τους με την εισήγηση της διοίκησης του ΑΕΙ Πατρών και θα της ζητούν συνάντηση για να ακούσει και να αξιολογήσει τα επιχειρήματά τους.

Δε είναι τυχαίο ότι ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, αναγνωρίζοντας το ειδικό πολιτικό βάρος τοπικών στελεχών της ΝΔ που είναι μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Χρήστο Γούτο να διαμορφώσει το κείμενο διαμαρτυρίας αλλά και πρόσκλησης σε διάλογο, ενώ έχει διαμηνύσει  στους κυβερνητικούς κοινοβουλευτικούς πως από αυτούς περιμένει να ασκήσουν όλη την επιρροή τους για τον κοινό στόχο παραμονής του Παραρτήματος στην Αιγιάλεια.

 

Κατά πληροφορίες της «Π» στο προσχέδιο αιτήματος προς την υπουργό Παιδείας θα διαπιστώνεται η «εμμονική και μη επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση μεταφοράς της έδρας» κι αυτό παρότι στην Πάτρα υπάρχει «πλήρης έλλειψη κτιριακών υποδομών για την στέγασή του».

Επίσης, θα αναδεικνύεται το αποδεδειγμένο υψηλότατο επίπεδο Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΑΕΙ Αιγίου, η σχεδόν αριθμητική κάλυψη σε Διδακτικό- Ερευνητικό Προσωπικό, η συνεχής υψηλή ετήσια ζήτηση υποψηφίων φοιτητών, οι πολύ καλές κτιριακές εγκαταστάσεις στην πρώην Χαρτοποιία, η μικρή χιλιομετρική απόσταση από την Πάτρα και η διασύνδεση της πρακτικής των φυσικοθεραπευτών με το νοσοκομείο της πόλης.

Το ομόθυμο αίτημα κοινωνίας και επαγγελματιών για μία επένδυση ετών και με προσδοκίες ανάπτυξης επιπλέον σχολών στο Αίγιο, επίσης θα υπάρχει στο διάβημα για να καταδειχθεί και το βαρύ οικονομικό πλήγμα της περιοχής από  μία μεταφορά στην γειτονική Πάτρα.

Μετά την προσπάθεια για συνάντηση με την κ. Κεραμέως ήδη «καλλιεργείται» και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοστάκη, πριν οι Αιγιαλείς κινηθούν στην κατεύθυνση μεγάλων και δυναμικών κινητοποιήσεων, στα πρότυπα του αγώνα τους κατά του παλιού Σχεδίου Αθηνά, που τότε είχε αίσιο τέλος.

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@ pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

limeniko mpouka louomenoi
mourikis
farmakis 3
FB IMG 1627752110641