Αίγιο: Τολμηρό μέτρο με πεζοδρόμηση

image 629494

Εν μέσω σποραδικών αντιδράσεων, κόντρα στην νέα φιλοσοφία της δημοτικής αρχής να αναβαθμίσει κεντρικά σημεία του Αιγίου, τέθηκε χθες το πρωί σε εφαρμογή η τμηματική πεζοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως μπροστά από τον Κήπο των Υψηλών Αλωνίων.

Είχε προηγηθεί απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα επαναλειτουργούντα καταστήματα Εστίασης με την ανεμπόδιστη ανάπτυξη τρεπαζοκαθισμάτων σε τμήμα του οδοστρώματος.

Ο δήμαρχος Δ. Καλογερόπουλος, με τον εντεταλμένο σύμβουλο Β. Χριστόπουλο, τον επαγγελματία και δημοτικό σύμβουλο Στ. Βαρδάκη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Γ. Γκιώνη βρέθηκαν χθες το πρωί στο σημείο εφαρμογής των κυκλοφοριακών μέτρων, με τον πρώτο να καθιστά σαφές, ότι «ξεπερασμένες αντιλήψεις μονίμων κατοίκων που θέλουν να’ χουν παρκαραρισμένα τα ΙΧ τους κάτω από τα σπίτια ή θέλουν να αδειάζουν τα ψώνια εκεί, δεν μπορούν να σταματήσουν την αποφασιστικότητα της δημοτικής του αρχής για ανάδειξη της πόλης και καλύτερη  ζωή δημοτών και επισκεπτών».

Η άλλη πλευρά, αλλά και οδηγοί που αιφνιδιάστηκαν από το μέτρο, μίλησαν για «ευκαιριακή και όχι καλά μελετημένη απόφαση, χαριστική μόνο για την Εστίαση».                                                       

Η επίσημη απόφαση περιλαμβάνει, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου:  

  • Από κτίριο Παναγιωτοπουλέικο έως οδό Δεσποτοπούλων αφαίρεση των κώνων στην αριστερή πλευρά και τοποθέτηση αυτών στο δεξιό πεζοδρόμιο, με απαγόρευση στάσης – στάθμευσης.
  • Εμπροσθεν του Ι.Ν. Φανερωμένης αφαίρεση όλων των κώνων στην αριστερή πλευρά σ’ όλο το οικοδομικό τετράγωνο.
  • Από οδό Γ. Παναγόπουλου έως οδό Μελετοπούλων αφαίρεση των κώνων στην αριστερή πλευρά και τοποθέτηση στο δεξιό πεζοδρόμιο.
  • Από οδό Μελετοπούλων έως οδό Ρωμανιώλη μετατροπή σε πεζόδρομο ώστε να παραμένει ελεύθερος προς χρήση των πεζών διάδρομος πλάτους 1,5 μ. στο αριστερό πεζοδρόμιο.
  • Από την οδό Ρωμανιώλη ως την οδό Σολωμού δεν επέρχεται μεταβολή.

Οι καταστηματάρχες Εστίασης της οδού Μητροπόλεως εμφανίζονται πάντως «τρισευτυχισμένοι» όπως έλεγαν στην «Π» εκπρόσωποί τους, ενώ το μέτρο έχει γεμίσει με ελπίδα και τους μαγαζάτορες στα Ψηλαλώνια, αφού η πλατεία επίσης θα βοηθηθεί αρκετά.      

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΟΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ