Αίγιο:«Με ανησυχεί πολύ η ροή εμβολιασμού στον πληθυσμό» λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

image 614986
Η πολύ χαμηλή ροή στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού δείχνει να προβληματίζει, και έντονα μάλιστα, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρη Κοίλια. Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το ποσοστό του ιατρικού προσωπικού, και στο Νοσοκομείο και στους ιδιώτες, που έχει εμβολιαστεί.

Οι επισημάνσεις του στην «Π τ Δ»:
-«Νομίζω ότι στο Αίγιο, στην Αιγιάλεια γενικότερα, πάμε καλά. Είναι υπό έλεγχο η κατάσταση. Υπάρχουν κάποια κρούσματα, αλλά λιγοστά και ελέγξιμα. Απλώς, χρειάζεται να συνεχίσουμε να είμαστε σε επιφυλακή».
-«Στο Νοσοκομείο, απ’ ό,τι γνωρίζω, σχεδόν όλο το ιατρικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί, ενώ το παραϊατρικό προσωπικό τώρα αρχίζει και μπαίνει σε ροή γιατί εκεί ήταν πιο χαμηλά τα νούμερα».
-«Οσον αφορά στους ιδιώτες γιατρούς, το ποσοστό αυτών που έχουν εμβολιστεί αγγίζει το 90%. Οταν ξεκίνησε η διαδικασία, προέκυψαν κάποια κενά, δήλωσαν αμέσως οι ιδιώτες γιατροί και έτσι εξηγείται το τόσο υψηλό ποσοστό».
-«Αυτό, όμως, που με ανησυχεί, και νομίζω τους περισσότερους, είναι το ποσοστό εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό, ποσοστό που είναι πολύ χαμηλό. Και σ’ αυτό δεν ευθύνεται ο κόσμος, ούτε παίζει ρόλο η επιθυμία ή διστακτικότητα κάποιου να εμβολιαστεί. Πολύ απλά δεν υπάρχει ροή εμβολίων, αυτό είναι το πρόβλημα. Και με τέτοιους ρυθμούς, πολύ φοβάμαι ότι θα περάσει το καλοκαίρι και θα έχει εμβολιαστεί ένα μικρό ποσοστό… Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο…».
-«Τα νούμερα είναι αμείλικτα, αλλά δυστυχώς βλέπω να απομακρυνόμαστε. Επρεπε να εμβολιάζονται 2 εκατομμύρια άνθρωποι μηνιαίως ώστε το καλοκαίρι να είχε εμβολιαστεί πάνω απ’ το 50% του πληθυσμού. Μπήκαμε στον Φεβρουάριο, αλλά εμβόλια δεν έχουμε και η ροή εμβολιασμού παραμένει εξαιρετικά χαμηλή… Ας ελπίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της θα πιέσουν, θα βρεθεί η λύσει και θα ξεκινήσει ροή στον εμβολιασμό».
-«Μας προβληματίζει και η μετάλλαξη του ιού, γιατί υπάρχουν μελέτες σε εξέλιξη. Ακόμα δεν υπάρχει σαφή εικόνα για το πόσο μεγαλύτερη είναι η μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού. Και από αυτό, συν τον εμβολιασμό, θα εξαρτηθεί το πόσο σφοδρό ή όχι θα είναι ένα τρίτο κύμα πανδημίας».
Χ.Β.
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ
223167083 160165642881397 8248404891946109159 n
sixaina8
PYRKAGIA DROSIA