Αίγυπτος: Προσπάθησαν να αρραβωνιάσουν 10χρονη με 12χρονο – «Φρένο» από τις αρχές

Στις φωτογραφίες φαίνεται το κορίτσι με ένα λευκό νυφικό δίπλα στον 12χρονο που φορά κουστούμι.

ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Τέλος, έβαλαν οι αρχές της Αιγύπτου σε έναν αρραβώνα δύο μικρών παιδιών σε χωριό της περιοχής Sharkia, ύστερα από φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Συμβούλιο για την παιδική ηλικία και τη μητρότητα της Αιγύπτου σταμάτησε τον αρραβώνα μιας 10χρονης με έναν 12χρονο, σε μια από τις πιο πολυπληθείς περιοχές της χώρας, στη Sharkia. Μάλιστα, τα δύο παιδιά είναι ξαδέρφια, αφού οι μανάδες τους είναι αδερφές.

Το συμβούλιο έλαβε δέσμευση από τους γονείς των δύο παιδιών να μην ολοκληρώσουν τον γάμο πριν από τη νόμιμη ηλικία, καθώς το κορίτσι είναι στην τέταρτη τάξη του δημοτικού σχολείου και το αγόρι στην έκτη τάξη του δημοτικού.

Η Γενική Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου για την Παιδική Ηλικία και τη Μητρότητα, Nevine Othman, σημείωσε πως έλαβαν γνώση για τον αρραβώνα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφού βεβαιώθηκαν για την ασφάλεια των παιδιών ανάγκασαν τους γονείς να σβήσουν τις φωτογραφίες από τον γεγονός.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το κορίτσι με ένα λευκό νυφικό δίπλα στον 12χρονο που φορά κουστούμι.

Σύμφωνα με τον ΕΡΤ, ο Διευθυντής του Γενικού Τμήματος Παιδικής Βοήθειας, Muhammad Nazmi, δήλωσε πώς «οι γονείς των δύο παιδιών υποσχέθηκαν να τα φροντίσουν σωστά και να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία, πριν συμπληρώσουν τη νόμιμη ηλικία, και δεσμεύτηκαν να διαγράψουν όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο αυτού περιστατικό από τα social media».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments