«Αιμορραγεί» συνεχώς η Αστυνομία της Αχαΐας – Νέα φύλλα πορείας για την Αθήνα
Συνολικά 14 ακόμη αστυνομικοί παίρνουν «φύλλο πορείας» για την πρωτεύουσα. Και μάλιστα μάχιμοι ένστολοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» όπως είναι η ΟΠΚΕ, η ΔΙΑΣ κ.ά.
Δεν μένουν κρυφές οι ανησυχητικές ειδήσεις. Οπως για παράδειγμα η νέα «αφαίμαξη» ένστολων από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, που κι αυτοί αποσπώνται για τρεις μήνες στην Αττική!
Οχι ένας και δύο. Συνολικά 14 ακόμη αστυνομικοί παίρνουν «φύλλο πορείας» για την πρωτεύουσα. Και μάλιστα μάχιμοι ένστολοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» όπως είναι η ΟΠΚΕ, η ΔΙΑΣ κ.ά.
Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η απόσπαση άλλων 17 αστυνομικών στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκτιμήσει ότι πρέπει να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής, γιατί εκεί οι δείκτες της εγκληματικότητας, της βίας ανηλίκων, των ληστών και της εκτέλεσης συμβολαίων θανάτων παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση.
Αναμφίβολα, πρόκειται για αντικειμενική ανάγκη, όμως ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται τα κενά στο οργανόγραμμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και ο προβληματισμός στο Μέγαρο της Ερμού είναι πλέον έκδηλος.
Οι δεκάδες αποσπάσεις «υπακούουν» στη… στατιστική. Αφαιρούνται δυνάμεις από την Αχαΐα και τις όμορες Διευθύνσεις, με το επιχείρημα ότι η ευρύτερη περιοχή μας δεν είναι υψηλής επικινδυνότητας, όσον αφορά τα φαινόμενα βίας και άλλες έκνομες πράξεις (φόνοι, ληστείες, τρομοκρατία κ.ο.κ.).
Ισχύουν φυσικά τα στατιστικά στοιχεία, αλλά αυτά τα γνωρίζουν και οι κακοποιοί και πιθανώς δεν θα διστάσουν να αξιοποιήσουν ο πρόσφορο έδαφος, που καλλιεργείται από τη μαζική «αφαίμαξη» ένστολων της περιοχής, με προορισμό την Αττική.
Στην αποδυνάμωση, επίσης, της Αχαΐας πρέπει να προσθέσουμε και τους αστυνομικούς της που έχουν αποσπασθεί σε νησιά. Κι όλα αυτά τα ανησυχητικά την ώρα που έρχεται Καρναβάλι. Φρονούμε συνεπώς ότι εκ των ενόντων τα «μπαλώματα» της Αττικής δεν λύνουν το πρόβλημα.
Διαβάστε επίσης:
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε πάνε ΑΤΜ οι συνταξιούχοι
AI slop: Το φαινόμενο που κατακλύζει τα παιδικά βιβλία και τα platforms
Η Ευρυδίκη εμφανίστηκε στην Αλυκή Αιγίου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Voucher Παιδικοί Σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Τα 9 «κρυφά» λάθη που πετούν έξω τους γονείς
Πανάκριβα τα Xbox στην ΕΕ: Έως και 200 ευρώ αύξηση στις κονσόλες
Μάρκος Σεφερλής: Η πολιτική δεν είναι ο προορισμός μου, εγώ δεν μπορώ να πω ψέματα
Μπορούν όντως οι σκύλοι να καταλάβουν ότι είστε άρρωστοι;
Τιμήθηκε από τον Δήμο Αιγιαλείας ο Αιγιώτης επιστήμονας Θέμης Προδρομάκης ΦΩΤΟ
