Αισιοδοξία και προβληματισμός

Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αισιοδοξία, η οποία εμπεριέχει εύλογο προβληματισμό, αλλά και μια σοβαρή υποχρέωση έναντι της κοινωνίας.

Ο στόχος για τη 2η θέση επιτεύχθηκε, πλην όμως η επίδοσή μας θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη. Αλλά, αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήγε στην εκλογική αναμέτρηση, ψυχικά, βαριά λαβωμένος. Πέρασε πολύ δύσκολη περίοδο, προερχόμενος από διάσπαση και πολλοί προεξοφλούσαν τη διάλυση.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τα κατά τόπους αποτελέσματα, στελέχη μας, μάλλον, δεν συστρατεύτηκαν στον κοινό αγώνα, ενώ δεν έλειψαν και δημόσιες παρεμβάσεις που στόχευαν προσωπικά στον πρόεδρό μας, Στέφανο Κασσελάκη.

Ωστόσο, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το 14,93% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστώνεται στον πρόεδρό μας, ο οποίος «όργωσε» τη χώρα, με όλους και όλα εναντίον του. Χωρίς αυτόν, το ποσοστό μας, αναμφίβολα, θα ήταν μονοψήφιο!

Η ΝΔ πλήρωσε βαρύτατο τίμημα για αλαζονεία, έπαρση και κυρίως για την απροθυμία της να σταθεί κοντά στους δοκιμαζόμενους -από τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της- πολίτες. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι σημειώθηκε αποχή-ρεκόρ.

Εμείς, με αφετηρία το προγραμματικό Συνέδριό μας, θα ξεκινήσουμε το κτίσιμο του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα πρωταγωνιστήσει στην ανασυγκρότηση του ευρύτερου

Προοδευτικού χώρου. Οσοι δεν ταυτίζονται με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν τους πιέζει ούτε υποχρεώνει κανείς να βρίσκονται στο κόμμα. Αλλωστε, η πολιτική δεν είναι επάγγελμα.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop