Αιτωλοακαρνανία: Αυτοψία Καραμανλή – Καραγιάννη σε οδικά έργα – Τα ξεμπλόκαραν, τα παραδίδουν

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό του Γιώργο Καραγιάννη, θα επιθεωρήσουν οδικά έργα, στην Αιτωλοακαρνανία.

Καραμανλή

Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» κι έτσι σήμερα Τετάρτη 18/5/2022 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό του Γιώργο Καραγιάννη, θα επιθεωρήσουν την εξέλιξη εκτελούμενων οδικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία.

Πρώτη στάση, θα είναι στις 11 π.μ. στην παράκαμψη Αμφιλοχίας, του έργου Ακτιο-Αμβρακία και στη συνέχεια (περί τις 12 μ.μ.) θα γίνει επίσκεψη σε εργοτάξιο του άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει η «Π» το κομμάτι που θα παραδοθεί προς τα τέλη καλοκαιριού, είναι της παράκαμψης Αμφιλοχίας. Τα πρώτα 18 χλ.μ. θα παρακάμπτουν την πόλη και έχει ξεκινήσει, ήδη, η ασφαλτόστρωση, με συνεργεία να δουλεύουν εντατικά ώστε να παραδοθεί πριν τον Δεκαπενταύγουστο, αν και κάτι τέτοιο εκτιμάται ως αβέβαιο λόγω ανατιμήσεων σε υλικά και ενεργειακό, που ίσως επηρεάσει το έργο.

Αυτό, περιλαμβάνει πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση για απευθείας σύνδεση με την Ιόνια Οδό στον Κόμβο Ριβίου. Η σύμβαση είναι 30 μηνών, με χρόνο ολοκλήρωσης το 2023, αφότου ο υπουργός «ξεμπλόκαρε».