Αιτωλοακαρνανία: Αίτημα δημιουργίας ημικόμβου στη θέση “Ζευγάρι”

Ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας κατέθεσε προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αίτημα για την τροποποίηση της μελέτης του έργου Ακτιο – Αμβρακία, με σκοπό τη δημιουργία κόμβου στη θέση Ζευγάρι.

Αιτωλοακαρνανία: Αίτημα δημιουργίας ημικόμβου στη θέση "Ζευγάρι"

Στην υποβολή αιτήματος προχωρά ο δήμος Ακτίου- Βόνιτσας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την τροποποίηση της μελέτης του έργου Άκτιο – Αμβρακία, με σκοπό τη δημιουργία κόμβου στη θέση Ζευγάρι.

Θυμίζουμε πως τα έργα στο πολύπαθο οδικό έργο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με το τμήμα της 4ης εργολαβίας (παράκαμψη της Αμφιλοχίας) να είναι το πρώτο που θα δοθεί στην κυκλοφορία. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου έχει οριστεί σε 30 μήνες και αν δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, ενώ στην δημοσιότητα έχουν δοθεί και οι απαραίτητες πολύμηνες κυκλοφορίες ρυθμίσεις. Ο δήμος ζητά την τροποποίηση της μελέτης για την δημιουργία ενός ακόμα ημι-κόμβου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και αφορά τη δημιουργία ημι-κόμβου όπου διέρχεται ο υπό κατασκευή άξονας Άκτιο-Αμβρακία και διασταυρώνεται με τον άλλο υπό κατασκευή επαρχιακό δρόμο Κατούνας – Λουτρακίου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Κασόλας εισηγήθηκε το ζήτημα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρο Στούπα να τονίζει πως ακριβώς στα 4χλμ. από το σημείο που είναι η πρόταση, γίνεται κόμβος στο Λουτράκι, όμως υπάρχει θετική διάθεση στη συγκεκριμένη διεκδίκηση.

Σκοπός, η τροποποίηση της μελέτης του έργου ώστε ο ημι-κόμβος(προς Άκτιο από το δρόμο Κατούνας – Λουτρακίου, έξοδος από το άλλο ρεύμα προς Αμβρακία στο δρόμο αντίστροφα Λουτρακίου – Κατούνας) να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Δ.Ε. Μεδεώνος, για την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου αλλά και την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους προς την έδρα του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Βίτσας, σημείωσε πως ο δήμαρχος έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις προς το αρμόδιο Υπουργείο για το θέμα αυτό, και συμφώνησε στην εκ νέου διαδικασία για τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου κόμβου, καθώς φαίνεται να είναι λειτουργικός για τον τόπο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμφωνία Ελπίδας» Δημήτριος Μασούρας είπε πως αρμόδιο για τη μεταβολή ελαφρώς της μελέτης του έργου είναι το Υπουργείο και πρόσθεσε πως «είναι μια κίνηση που αποσκοπεί στην άρση των περιορισμών επικοινωνίας μιας περιοχής που αισθάνεται δυστυχώς απομονωμένη».

Από την πλευρά του ο δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νώντας Μωραΐτης, συμφώνησε σχετικά με την λήψη απόφαση αλλά όπως υπογράμμισε «δεν λαμβάνονται υπόψη οι λαϊκές ανάγκες ώστε να δίνονται λύσεις στους δημότες». Σκοπός, συμπλήρωσε, να αναδεικνύονται οι ευθύνες του Υπουργείου που δεν λαμβάνει υπόψη κανένα αίτημα της λαϊκής κοινωνίας.

Στη συνεδρίαση δεν συμμετείχαν οι πρόεδροι των Δ.Κ. Βόνιτσας & Παλαίρου και Τ.Κ. Κατούνας, Τρύφου, Αχυρών, Αετού, Θυρρείου, Παλιαμπέλων, Κονοπίνας, Κομπωτής, Αγίου Νικολάου, Βάτου, Δρυμού, Μοναστηρακίου, Περατιάς, Πλαγιάς & Πογωνιάς αν και νόμιμα προσκλήθηκαν και ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

 

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ