Αιτωλοακαρνανία: Αρχίζει η καταγραφή ζημιών της φωτιάς στο Θύρρειο

Η φωτιά απείλησε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα τον οικισμό του Δρυμού όπου και εκκενώθηκαν σπίτια, ενώ κάηκαν ζώα, ελαιώνες και αποθήκες, Καταστροφές και σε μονάδες κτηνοτρόφων.

καταγραφή

Εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών για αποζημιώσεις από τις αρμόδιες αρχές σε συνεργασία με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη, έπειτα από τη μεγάλη φωτιά την περασμένη Παρασκευή. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν ανθρωπινά θύματα, αλλά ούτε και τραυματισμός ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική περιοχή μεταξύ του Θυρρείου και του Δρυμού Βόνιτσας.

Επιχείρησαν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες με 24 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος δυο ελικόπτερα, δυο canadair, δυο αεροσκάφη PZL, και το ρωσικό Beriev-200.

Η πυρκαγιά απείλησε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα τον οικισμό του Δρυμού όπου και εκκενώθηκαν σπίτια. Από την ισχυρή φωτιά κάηκαν ζώα, ελαιώνες και αποθήκες, ενώ καταστροφές υπήρξαν τόσο στη δασώδη περιοχή, όσο και σε μονάδες κτηνοτρόφων.

Η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη μόλις την Κυριακή, την ώρα που τμήματα πυροσβεστικής συνέχιζαν να σβήνουν τις μικρές εστίες. Ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γεώργιος Θόδωρος Αποστολάκης, ευχαρίστησε για την άμεση επέμβαση και τη βοήθεια που μας προσέφεραν για το σβήσιμο της πυρκαγιάς την πυροσβεστική, την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και την ΕΜΑΚ που υπέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό, καθώς και την περιφέρεια και προσωπικά τον περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, για το μεγάλο ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή που ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία και βοήθησε με τη σειρά του στη κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας.

Ακόμη, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ ζητά την άμεση καταγραφή των ζημιών χωρίς καμία καθυστέρηση, την αποζημίωση 100% των πληγέντων, σε φυτικό, ζωικό και μηχανολογικό κεφάλαιο και την άμεση ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος.