Αιτωλοακαρνανία: Κινητοποίηση για τις υδατοκαλλιέργειες

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις  16 Αυγούστου, στις στην περιοχή «Βελά» Αστακού Αιτωλοακαρνανίας ενάντια στον προτεινόμενο σχεδιασμό.

udatokalliergies

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στο σχέδιο για την Περιοχή Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στις ακτές του μετώπου Αστακού-Μύτικα και στις Εχινάδες νήσους, καλεί σε νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, στις 19:30, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή «Βελά» Αστακού ενάντια στον προτεινόμενο σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα, καλεί τους μόνιμους κατοίκους του Ξηρομέρου, τους ετεροδημότες και τους επισκέπτες, σε μία δυναμική κινητοποίηση, για να δηλώσουν την εναντίωσή μας στον προτεινόμενο σχεδιασμό της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα, η ΠΟΑΥ περιλαμβάνει τη μεγάλη αύξηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων και ειδικά στο παράκτιο μέτωπο, που συνοδεύεται από επίσης μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας, παράλληλα με τη δέσμευση χιλιάδων στρεμμάτων για μελλοντικές συνεχόμενες αυξήσεις σε θάλασσα και στεριά

Προσθέτουν δε, ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες πρέπει να τοποθετούνται σε ανοικτές θάλασσες, όπως γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο και όχι να καταλαμβάνουν, ακτές, παραλίες και κάθε κόλπο. Μετά την ειρηνική διαδήλωση, σε αυτοκινητοπομπή θα επιστρέψουν από την περιοχή Βελά στον Αστακό, όπου και θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και παρουσίαση των στοιχείων για την επιχειρούμενη ΠΟΑΥ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ