Μέτρα για φωτιά στο νησί της Τουρλίδας

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες Παρασκευή το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας της Αιτωλοακαρνανίας.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Τουρλίδας και νησί Τουρλίδας Μεσολογγίου «Η Πελάδα», θίγει ένα ζήτημα για αντιμετώπιση φωτιάς στην περιοχή του νησιού της Τουρλίδας υπάρχουν, κατά μήκος του εκτεταμένου μακρόστενου νησιού (4 χιλιόμετρα), πανύψηλα δένδρα, που κυριαρχούν τα πευκοειδή.
Η πρόσβαση εκεί με τροχοφόρα άνω των 5 τόνων, από την υπάρχουσα περαταριά (μαούνα περάσματος) είναι αδύνατη, οπότε κανένα πυροσβεστικό όχημα δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσει τον χώρο αυτόν.
Σύμφωνα με το Σύλλογο και λόγω των καιρικών συνθηκών που θα ακολουθήσουν ζητά, ώστε να προλάβουν την ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής, να προβούν άμεσα στην μελέτη πρόληψης και επικουρικής βοήθειας από τους κατοίκους σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς, με κόψιμο δένδρων, ελεύθερων πυροσβεστικών ζωνών, εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών στο υπάρχον δίκτυο ύδρευσης και ότι άλλο απαιτείται σύμφωνα με την τεχνογνωσία.
Ζητούν και την ενημέρωση των κατοίκων σε τυχόν καταστροφή από φωτιά για την αποφυγή και την ασφαλή μεταφορά τους.
Στον χώρο αυτόν της Τουρλίδας, που ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υποστεί από φωτιά κάποια καταστροφή, ουδέποτε έγινε κάτι για την αποφυγή ή περιορισμό παρόμοιων συμβάντων.
Το παραπάνω θέμα έχει κοινοποιηθεί και στους αρμοδίους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
Εκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, συγκάλεσε την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Σαλμά.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ετοιμότητα των φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε ο συντονισμός υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και των επαγόμενων συνεπειών αυτών.
«Η χώρα μας βιώνει πολύ δύσκολες μέρες. Οφείλουμε όλοι να βρισκόμαστε σε διαρκή επιφυλακή και συντονισμό», σημείωσε η κ. Σαλμά υπογραμμίζοντας ότι πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έπειτα, η προστασία του φυσικού και οικιστικού τοπίου.
Παράλληλα, σε επιφυλακή παραμένουν οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας στην τεράστια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν θα μπορούσαν να έλειπαν και ενισχύσεις από την Αιτωλοακαρνανία.
Από Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού οχήματα και πυροσβέστες έχουν μεταβεί στην Ηλεία και στο μεγάλο μέτωπο της Φωκίδας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ