Αιτωλοακαρνανία: Μοιραία αύξηση στο αρνί του Πάσχα – Ποια η εξήγηση

image 628314

Οι καταναλωτές θα πληρώσουν πιο ακριβά φέτος το παραδοσιακό αρνί, καθώς οι εξαγωγές και οι ελλείψεις σε ντόπια, έφεραν αύξηση της τιμής του οβελία.

Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Αγρινίου και Περιχώρων Βασίλης Παπαθανάσης,  μιλώντας στην  «Π»,  τονίζει πως η τιμή του οβελία φτάνει τα 11 ευρώ ανά κιλό ενώ στο κατσίκι τα 11,5 ευρώ ανά κιλό.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Oσον αφορά στις τιμές στα αμνοερίφια, ο κ. Παπαθανάσης εξηγεί ότι υπάρχει μία αύξηση από 30-35%, γεγονός που οφείλεται στις αυξημένες εξαγωγές πριν από 2 – 3 εβδομάδες, λόγω του Πάσχα των καθολικών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλη ποσότητα σε αμνοερίφια. Αφού η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά είναι μικρή, προσθέτει, «μοιραία θα υπάρχει αύξηση της τιμής».

Στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχει προκύψει πρόβλημα προμηθειών, αλλά όπως σημειώνει ο πρόεδρος, ο καταναλωτής δεν θα πρέπει να κάνει την αγορά του την τελευταία στιγμή γιατί υπάρχει πιθανότητα να μην βρει αυτό που θέλει. Λόγω της οικονομικής κατάστασης, αρκετοί προχωρούν σε αγορά τεμαχισμένων κομματιών αρνιού αντί για ολόκληρο σφάγιο.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η λειτουργία στην τοπική αγορά, είναι μέχρι στιγμής εύρυθμη, με τον καταναλωτή στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου να προτιμά και να στηρίζει τα παραδοσιακά κρεοπωλεία. Ευκαιρία για την αγορά του κρέατος αποτελεί και το γεγονός πως η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με το Πάσχα.

Σε ότι αφορά τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές που μπορεί να συναντήσει ο καταναλωτής, θα πρέπει να προβληματιστεί και να μην παραπλανηθεί από τις χαμηλές τιμές, ειδικότερα τις ημέρες που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση.

ΕΛΕΓΧΟΙ

Λόγω και της αυξημένης κίνησης οι έλεγχοι στην Αιτωλοακαρνανία είναι αυξημένοι για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή στη διασφάλιση όρων ανταγωνισμού των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται τους αντίστοιχους κλάδους στη πάταξη της αισχροκέρδειας και του παραεμπορίου. Ο προϊστάμενος του τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Πανταζόπουλος, με δηλώσεις του, επιβεβαίωσε πως στα αμνοερίφια παρατηρείται μια αύξηση από 30 έως 35%, αφού το Πάσχα των καθολικών προηγήθηκε κατά πολύ με αποτέλεσμα να έχουμε μια πολύ μεγάλη κατανάλωση.
 

 Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

diasolinomenoi meth
MARKOU 1
ekkenosi kamares
collage 59 e1627880374215