Αιτωλοακαρνανία: Οικιακά απορρίμματα και ανεξέλεγκτες χωματερές

Η καταγγελία έγινε από το «Act now- Παρέμβαση Τώρα» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου και τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων.

Αιτωλοακαρνανία: Οικιακά απορρίμματα και ανεξέλεγκτες χωματερές Απορρίπτονται αυθαίρετα σε περιοχή «Natura 2000»

Για παράνομη εναπόθεση χωματουργικών αποβλήτων στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας, στα σημεία Παραλία Λιγορέματος και περιοχή ρέματος Πίνας της Κοινότητας Καινουργίου του Δήμου Αγρινίου, κάνουν λόγο στελέχη του Δικτύου Ενεργών Πολιτών, το οποίο προχώρησε σε αναφορά-καταγγελία

Συγκεκριμένα, η καταγγελία έγινε από το «Act now- Παρέμβαση Τώρα» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου και τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων.

Όπως σημειώνει, τα προϊόντα αυτά προέρχονται από τον καθαρισμό παρακείμενων ρεμάτων και απορρίπτονται αυθαίρετα σε μια ζώνη η οποία προστατεύεται από την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, ως περιοχή «Natura 2000», σημαντική για την βιοποικιλότητά της αλλά και για τις υδρολογικές της ιδιαιτερότητες που καθορίζουν την καθαρότητα των υδάτων της Λίμνης Τριχωνίδας της οποίας τα νερά έχουν κριθεί κατάλληλα για ανθρώπινη χρήση. Σε αυτές, μάλιστα, τις μπαζωμένες περιοχές όπως τονίζουν πολλοί πετούν οικιακά απορρίμματα καθιστώντας τους χώρους αυτούς ανεξέλεγκτες χωματερές.

Η κοινωνιολόγος -εθνολόγος Κωνσταντία Τραμπάζαλη (Δίκτυο Ενεργών Πολιτών), με όσα δημοσιοποίησε, ζητά με αυτό τον τρόπο την άμεση παρέμβαση των υπευθύνων προκειμένου να σταματήσει αυτή η οικολογική καταστροφή της συγκεκριμένης περιοχής και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ