Ακαδημαϊκή ομπρέλα πάνω από το Αίγιο! Η αλληλογραφία Μπούρα – Τριανταφυλλόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα

Δημοτική αρχή και πρύτανης έτοιμοι ν’ ανοίξουν νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους. Από μέρα σε μέρα επίσημο ραντεβού των δύο πλευρών για να συζητήσουν ποια σχολή θα λειτουργήσει στην Αιγιάλεια!

Ακαδημαϊκή ομπρέλα πάνω από το Αίγιο! Η αλληλογραφία Μπούρα - Τριανταφυλλόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα Το επικείμενο ραντεβού του Χρήστου Μπούρα και της δημοτικής αρχής της Αιγιάλειας ενδέχεται να επιφέρει χαρμόσυνα ακαδημαϊκά μαντάτα για την Αιγιάλεια

Δίαυλος επικοινωνίας, και μάλιστα με προοπτικές ευτυχούς και για τις δύο πλευρές κατάληξης, άνοιξε εδώ και λίγο καιρό ανάμεσα στον Δήμο Αιγιάλειας και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα.

Ενώ μέχρι προ ολίγου καιρού οι δύο πλευρές ήταν στα μαχαίρια και η αντιπαράθεση ολοένα και αυξανόταν σε κάθε αφορμή, το τελευταίο διάστημα άλλαξε το σκηνικό. Οι τόνοι χαμήλωσαν και, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας», επίκειται το πρώτο τετ α τετ για να μπει σε στέρεες βάσεις η συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου!

Επί της ουσίας, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν, έμπρακτα και ανοιχτά, για το είδος της συνεργασίας που μπορούν να χτίσουν, ώστε το Αίγιο να εξακολουθήσει να έχει ακαδημαϊκό χρώμα! O κ. Μπούρας έχει προτείνει, ανεπίσημα, σε πρώτη φάση τη δημιουργία σχολής στο Αίγιο υπό την εποπτεία της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου. Σχολής με αντικείμενο την αμπελουργία, τη σταφίδα, τον οίνο.

Πριν από τρεις εβδομάδες, η «Παναιγιάλεια» είχε αποκαλύψει την επιστολή που έστειλε ο κ. Μπούρας στον αντιδήμαρχο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, απαντώντας στις βολές της δημοτικής αρχής για παρατημένες, από το Πανεπιστήμιο, εγκαταστάσεις στην πρώην Χαρτοποιία Αιγίου, όπου ήταν η έδρα μέχρι τον περασμένο Ιούλιο της Σχολής Φυσικοθεραπείας.

Ακαδημαϊκή ομπρέλα πάνω από το Αίγιο! Η αλληλογραφία Μπούρα - Τριανταφυλλόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα

Η επιστολή που εστάλη από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο στον κ. Μπούρα

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος απάντησε σε συναινετικό τόνο, η ένταση χαμήλωσε πάρα πολύ και επίκειται, πλέον, το επόμενο διάστημα το ραντεβού των δύο πλευρών (λογικά θα είναι και ο δήμαρχος παρών) για να συζητήσουν μ’ ανοιχτά χαρτιά πώς και πότε θα συνεργαστούν. Η συνάντηση, μάλιστα, θα είχε ήδη γίνει, αφού ο Δήμος Αιγιάλειας ζήτησε να οριστεί εδώ και δέκα μέρες αλλά το φορτωμένο πρόγραμμα του κ. Μπούρα δεν το επέτρεψε, κάτι, όμως, που θα συμβεί τις επόμενες μέρες.

Μιλώντας αποκλειστικά στην «ΠτΔ» ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος εξήγησε: «Είναι ορθές οι πληροφορίες σας. Περιμένουμε την απάντηση του κύριου πρύτανη για το πότε θα γίνει το μεταξύ μας ραντεβού. Στην πρόσφατη απάντησή του, για το θέμα των ζημιών που έχουν γίνει στον χώρο των εγκαταστάσεων όπου στεγαζόταν η Σχολή Φυσικοθεραπείας πριν φύγει από το Αίγιο, ο κ. Μπούρας επανέλαβε την πρότασή του για να συζητήσει μαζί μας για ενδεχόμενη ευρεία συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δήμου Αιγιάλειας, για το ποια μπορεί να είναι η παρουσία του Πανεπιστημίου στην περιοχή μας.

Το επόμενο κιόλας πρωινό, επικοινώνησε στέλεχος του δήμου μας με τη γραμματέα του κ. Μπούρα και ζήτησε να κανονιστεί σύντομα ραντεβού για να μιλήσουμε αναλυτικά και δια ζώσης. Περιμένουμε, λοιπόν, σήμα από τον κ. Μπούρα για το πότε θα βρεθούμε για να μας εξηγήσεις τις σκέψεις και τις προθέσεις του.

Δεν είναι αντίπαλός μας ο κ. Μπούρας και το Πανεπιστήμιο. Τους θεωρούμε συμμάχους μας».

* Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα υπήρξε ενημέρωση από τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο στο σώμα.

 

 

 

 

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ