Ακατάλληλο κεμπάπ με σαλμονέλα εντόπισε ο ΕΦΕΤ
Με την ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Την ανάκληση κατεψυγμένου κεμπάπ όπου εντοπίστηκε σαλμονέλα ανακοίνωσε την Τετάρτη (10.11.2021) ο ΕΦΕΤ.
Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: «ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΤΥΠΟΥ ΚΕΜΠΑΠ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ», αριθμού παρτίδας LOT 27921, με ημερομηνία ανάλωσης 06/10/2022 και ημερομηνία κατάψυξης 06/10/2021, που παράγεται από την εταιρεία «Ι. ΔΑΒΟΥΤΗΣ & ΣΙΑ Α.Ε».
Σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθηνών του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο συγκεκριμένο δείγμα.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Με την ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr