Ακρίβεια: Έφτασαν τα 4 ευρώ τα σουβλάκια στις ψησταριές BINTEO

Το κύμα της ακρίβειας έχει συμπαρασύρει τα σουβλάκια, ένα από τα μέχρι πρότινος πιο προσιτά φαγητά, ανεβάζοντας τις τιμές σε απίστευτα επίπεδα.

Ακρίβεια: Έφτασαν τα 4 ευρώ τα σουβλάκια στις ψησταριές BINTEO

Το παραδοσιακό σουβλάκι που ανέθρεψε γενιές και γενιές ακριβαίνει συνεχώς και τείνει να γίνει είδος πολυτελείας. Το 2021 η τιμή στο καλαμάκι χοιρινό δεν ξεπερνούσε το 1.80€, φέτος έχει φτάσει έως και στα 2.20 ευρώ.

Στο τυλιχτό, πέρυσι η τιμή έφτανε έως και τα 2.60 ευρώ, ενώ φέτος ως και τα 3.80.

Στη Θεσσαλονίκη, το κόστος του τυλιχτού ζαλίζει. Το γνωστό σε όλους «πίτα γύρο» κοστίζει πάνω από 4 ευρώ στα περισσότερα ψητοπωλεία ειδικά αν ο καταναλωτής επιλέξει να βάλει κάποια σως που κοστίζει επιπλέον από 20 έως 50 λεπτά.

Μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων πριν από έναν χρόνο θα πλήρωνε 2,5 ευρώ το ένα τυλιχτό σουβλάκι.

Αν καθόταν στο τραπέζι ψησταριάς θα έπαιρνε τουλάχιστον 8 τυλιχτά, 2 για κάθε μέλος, με συνολικό κόστος 20 ευρώ.

Σήμερα, αν βρεθεί σε σουβλατζίδικο αυτά τα 8 τυλιχτά, με 4,20 το ένα, κοστίζουν πλέον 33,6 ευρώ, ενώ αν συνυπολογίζουμε σαλάτες και λοιπά συνοδευτικά, τότε το κόστος ανεβαίνει επικίνδυνα.

Η ακρίβεια στο σουβλάκι έγινε θέμα και στο Reuters.

40% έχει αυξηθεί το κόστος των πρώτων υλών, τόσο έχει μειωθεί και η κίνηση στην κατανάλωση λένε επιχειρηματίες της εστίασης.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ