Ακρόπολη: Προφυλακίστηκε ο 60χρονος για την επίθεση στους τουρίστες – Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Διατάχθηκε προσωρινή κράτηση, ενώ το ζευγάρι είχε τραυματιστεί έξω από τη νότια είσοδο του αρχαιολογικού χώρου

Ακρόπολη: Προφυλακίστηκε ο 60χρονος για την επίθεση στους τουρίστες – Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο 60χρονος που κατηγορείται για την επίθεση με μαχαίρι σε δύο Αμερικανούς επισκέπτες έξω από την Ακρόπολη.

Η απόφαση ελήφθη μετά την απολογία του, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Παράλληλα, κατηγορείται για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Η επίθεση στη νότια είσοδο

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 08:00 το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου, στη νότια είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο κατηγορούμενος προσέγγισε το ζευγάρι και επιτέθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο επεισόδιο.

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρότερα στο χέρι, ενώ η γυναίκα υπέστη ελαφρύτερα τραύματα στα πόδια. Οι δύο επισκέπτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς τα τραύματά τους να θεωρούνται απειλητικά για τη ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο