Ακτιο – Αμβρακία: Παραδίδεται το καλοκαίρι η παράκαμψη Αμφιλοχίας – Δέσμευση Καραμανλή

Μέχρι το τέλος του 2023 θα παραδοθεί προς χρήση ολόκληρο το έργο Ακτιο – Αμβρακία.

Ακτιο

Χαρμόσυνα μαντάτα για την Αιτωλοακαρνανία και ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα που σιγά-σιγά αλλάζει επίπεδο στον οδικό χάρτη της χώρας!

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, επιθεώρησαν χθες την εξέλιξη των έργων στην Αιτωλοακαρνανία, συνολικού ύψους σχεδόν 300 εκατ. ευρώ.

Ακτιο

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίησή του μιας και το Ακτιο-Αμβρακία προχωρά μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα και ανακοίνωσε στις δηλώσεις του ότι το έργο αυτό, τα πρώτα 17 από τα 32 χιλιόμετρα, θα παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή μέσα στο επόμενο τρίμηνο!

«Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το έργο που κάνουμε στην ευρύτερη περιοχή. Είναι και άλλα έργα, τα οποία αναβαθμίζουν γενικότερα όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Εργα τα οποία θα προσδώσουν πολύ μεγάλη σημασία στην ευρύτερη περιοχή.

Επομένως συνεχίζουμε με λίγα λόγια και με γοργά βήματα να ολοκληρώσουμε ένα σχεδιασμό, που βγάζει την περιοχή από την απομόνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τι περιλαμβάνει

Την κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, προϋπολογισμού 150 εκ ευρώ, έχει αναλάβει η Μυτιληναίος ΑΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. Πρώτο ορόσημο στην κατασκευή του Άκτιο – Αμβρακία αποτελεί η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, μήκους 17 χλμ., που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Στόχος είναι η παράκαμψη της Αμφιλοχίας να παραδοθεί το καλοκαίρι στην κυκλοφορία.

Βόνιτσα- Λευκάδα

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφτηκε το εργοτάξιο του άξονα Βόνιτσα- Λευκάδα όπου σε εξέλιξη είναι ένα έργο 20 χιλιομέτρων, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και εκτελείται από το υπουργείο. Εκτίμησε ότι και αυτό μπορεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο 2023.

Ζωές

«Αυτά τα έργα, πέρα από τη διάσταση της περιφερειακής ανάπτυξης, έχουν και πολύ μεγάλη σημασία για την οδική ασφάλεια. Και το Ακτιο- Αμβρακία και αυτό το έργο είναι έργα τα οποία σώζουν ζωές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης δήλωσε ότι «το καλοκαίρι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, ενώ το 2023 θα παραδώσουμε το σύνολο του έργου Ακτιο – Αμβρακία. Πρόκειται για έργα σημαντικά που έρχονται να αυξήσουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας και να συμβάλουν στην αποφυγή ατυχημάτων, ενώ μειώνουν και τους χρόνους μετακίνησης» .

Ικανοποίηση στην Περιφέρεια

Την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη του υπουργού και του Υφυπουργού στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και για την εξέλιξη των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Ακτιο – Αμβρακία, εξέφρασαν, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Εργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, που παραβρέθηκαν στην επίσκεψη.

Εύηνος

Η επίσκεψη του κ. Καραγιάννη συνεχίστηκε και υπήρξε συνάντηση με το συντονιστικό των κατοίκων του Γαλατά- Ευηνοχωρίου για το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή και το χρονοδιάγραμμα για τη νέα γέφυρα του Ευήνου. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή σε ό,τι αφορά την παράδοση της νέας γέφυρας (υπολογίζεται σε 24 μήνες). Η πρόχειρη πρόσβαση θα είναι έτοιμη σε τέσσερις περίπου μήνες.

Ποιοι παρέστησαν στην επιθεώρηση

Παρόντες στις επισκέψεις ήταν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης και Μάριος Σαλμάς, ο βουλευτής Πρεβέζης της Νέας Δημοκρατίας, Στέργιος Γιαννάκης, ο βουλευτής Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Καββαδάς, η γενική γραμματέας Υποδομών, Μαρία- Έλλη Γεράρδη, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Μαυρομάτης, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Γεώργιος Κατσούλας και ο δήμαρχος Ακτίου- Βόνιτσας, Γεώργιος Αποστολάκης.