Αλέξης Ράπανος: Ποια η σχέση του νέου Αρχηγού της Πυροσβεστικής με την Ηλεία

Ο αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος διαδέχεται, τον αποστρατευθέντα Αρχηγό της Πυροσβεστικής αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη

Αλέξης Ράπανος: Ποια η σχέση του νέου Αρχηγού της Πυροσβεστικής με την Ηλεία

Ο μέχρι πρότινος Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, είναι ο νέος Αρχηγός, με απόφαση ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Ράπανος διαδέχεται, τον αποστρατευθέντα Αρχηγό αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, στον οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Ο κ. Ράπανος, πατέρας δυο παιδιών, μπορεί να γεννήθηκε στο Πανόραμα Κορινθίας το 1965, ωστόσο διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ηλεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, από εκεί έλκει την καταγωγή της η σύζυγος του και ο ίδιος έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν στην περιοχή.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1998 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Υπηρέτησε σε επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις ευθύνης, ενώ το 2020 προήχθη στο βαθμό του αντιστράτηγου και ανέλαβε χρέη Επιτελάρχη Πυροσβεστικού Σώματος.

Ελαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και δια μνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ