Αλεξοπούλου: Επαναφορά των ευνοϊκών ρυθμίσεων για πολύτεκνους εκπαιδευτικούς

image 615883

Η ανακοίνωση της βουλευτή Αχαΐας Χριστίνας Αλεξοπούλου αναφέρει:

Ερώτηση σχετικά με την λήψη μέριμνας για τους αδιόριστους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς της κλειστής λίστας του 2010, κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Στην ερώτησή της, η Βουλευτής κάνει αναφορά στην κατάργηση -βάσει του  Ν. 3848/2010- των  ευεργετικών ρυθμίσεων για το διορισμό μελών των πολύτεκνων οικογενειών, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία αυτών των εκπαιδευτικών να παραμένουν αδιόριστοι από το 2010 έως σήμερα.

Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες αυτών των εκπαιδευτικών, οι οποίοι πληρώντας τα κριτήρια διορισμού, πριν την ψήφιση του εν λόγω νόμου, είχαν προγραμματίσει την οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή.

«Ζήτησα από την κα. Υπουργό να εξετάσει μια νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος, επαναφέροντας τις ευνοϊκές διατάξεις για τον διορισμό πολύτεκνων εκπαιδευτικών. Στη χώρα μας, όπως όλα τα στατιστικά στοιχεία και οι έρευνες καταδεικνύουν, η δημογραφική κρίση έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, μέσω και της στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, αποτελεί κεντρική επιδίωξη αυτής της Κυβέρνησης.» αναφέρει η κα. Αλεξοπούλου.

Λήψη μέριμνας για τους αδιόριστους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς της κλειστής λίστας του 2010

Αξιότιμη κα. Υπουργέ.

Σύμφωνα με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και με τη  Συντονιστική Επιτροπή των αδιόριστων πολύτεκνων εκπαιδευτικών που εντάσσονται στην κλειστή λίστα του  2010, ο Ν.3848/2010 κατήργησε τις ευεργετικές ρυθμίσεις για το διορισμό μελών των πολύτεκνων οικογενειών, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία αυτών των εκπαιδευτικών να παραμένουν αδιόριστοι από το 2010 έως σήμερα.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία και ανασφάλεια στις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες αυτών των εκπαιδευτικών, καθώς, πριν την ψήφιση του εν΄ λόγω νόμου και πληρώντας τα κριτήρια διορισμού, είχαν προγραμματίσει την οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή, η οποία ανατράπηκε για όσους δεν μπόρεσαν να διοριστούν λόγω έλλειψης προϋπηρεσίας.  

         Στη χώρα μας, όπως όλα τα στατιστικά στοιχεία και οι έρευνες καταδεικνύουν, η δημογραφική κρίση έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, αποτελεί κεντρική επιδίωξη αυτής της Κυβέρνησης. Ρυθμίσεις όπως αυτές του είχαν εισαχθεί στον Ν.3255/2004 και που κατήργησε ο Ν.3848/2010, είχαν αποδεδειγμένα συμβάλλει ως έναν βαθμό, στην αύξηση των γεννήσεων κατά την περίοδο 2004-2009

Κατόπιν τούτων

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός:

Προτίθεστε να εξετάσετε νομοθετικές ρυθμίσεις, επαναφέροντας τις ευνοϊκές διατάξεις για τον διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών;

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ
223167083 160165642881397 8248404891946109159 n
sixaina8
PYRKAGIA DROSIA