Αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία της Δικαιοσύνης – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή

Ρυθμίσεις για την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη και αλλαγές στη λειτουργία των δικαστηρίων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία της Δικαιοσύνης – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή

Αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και στο σύστημα διενέργειας των επιθεωρήσεων των δικαστών, καθώς και ρυθμίσεις για την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Δύο από τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης είναι η στέρηση του δικαιώματος προαγωγής δικαστή εφόσον έχει αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, όπως και η βελτίωση του τρόπου επιθεώρησης των δικαστηρίων και των δικαστών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διατάξεις για την μετάβαση πλέον και της Δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή.

Έτσι τα Δικαστήρια διαθέτουν στο κοινό σε ηλεκτρονική μορφή διά μέσου της οικείας ιστοσελίδας τους τις δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες δημοσιεύουν και οι οποίες έχουν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία ανωνυμοποίησης.

Επίσης συστήνονται Τμήματα Πληροφορικής των Δικαστηρίων για την τεχνική υποστήριξη, συντήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη των συστημάτων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) που στελεχώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Ακόμη συγκροτούνται Επιτροπές Πληροφοριακών Συστημάτων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενώ δημιουργείται και διατηρείται το Αρχείο του Δικαστηρίου και σε ηλεκτρονική μορφή. ενημερωτικό δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ