Αλλαγή ώρας: Η ανακοίνωση του υπουργείου- Τελικά αλλάζει η ώρα σε χειμερινή

Ο κορωνοϊός «πάγωσε» την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να σταματήσει η αλλαγή ώρας στα κράτη- μέλη της Ε.Ε.

Tέλος στο… θρίλερ με το αν και πότε θα αλλάξει η ώρα σε χειμερινή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η αλλαγή ώρας θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (31.10.2021), όταν και θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή ώρας

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κορονοϊός «πάγωσε» την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να σταματήσει η αλλαγή ώρας στα κράτη- μέλη της Ε.Ε. Η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ εκκρεμεί και έτσι θα περάσουμε στη χειμερινή ώρα.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την επόμενη αλλαγή ώρας, καθώς υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των κρατών για το ποια από τις δύο επιλογές (χειμερινή ή θερινή ώρα) θα υιοθετήσουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr