Αλλάζει ο Ερύμανθος: Αναπλάσεις ζωής σε τέσσερα χωριά

Αναπλάσεις σε τέσσερα χωριά σχεδιάζει ο Δήμος Ερυμάνθου και πρότεινε τη χρηματοδότηση των έργων στο Πράσινο Ταμείο. Συνολική δαπάνη που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

Αλλάζει ο Ερύμανθος: Αναπλάσεις ζωής σε τέσσερα χωριά Το Αλεποχώρι είναι ένας οικισμός που θα δει αλλαγές και παρεμβάσεις

Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων σε τέσσερις οικισμούς του Ερυμάνθου ετοιμάζει ο Δήμος και κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο με τη συνολική δαπάνη να φτάνει τις 364.873,65 € με ΦΠΑ.
Στη Μελέτη περιλαμβάνονται κυρίως εργασίες επενδύσεων, επιστρώσεων, δημιουργία χώρων πρασίνου και φυτεύσεις, διαμόρφωσης πεζοδρομίων, καθιστικών πάγκων, πέργκολες σκίασης, ηλεκτροφωτισμός και αστικός εξοπλισμός, με χρήση υλικών σε αρμονία με το πέριξ της κάθε περιοχής παρέμβασης διαμορφωμένο δομημένο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, οι τρεις οικισμοί που θα γίνουν οι αναπλάσεις είναι στο Γάλαρο, το Κούμπερι, το Αλεποχώρι και τη Ροδιά.

Στο Γάλαρο, θα γίνει οριοθέτηση του υπό διαμόρφωση γηπέδου, στην πλευρά που έχει πρόσωπο στον δρόμο από χαμηλό πέτρινο στηθαίο, και στις υπόλοιπες πλευρές στις οποίες παρουσιάζεται σημαντική υψομετρική διαφορά με τα όρια του γηπέδου, από πέτρινη μάντρα μεταβαλλόμενου ύψους. Επιπλέον αναμένεται να γίνει επίστρωση με λίθινες ακανόνιστες πλάκες και χωροθέτηση κυκλικών παρτεριών με πέτρινα πεζούλια με παράλληλη χρήση ως καθιστικά γύρω από δύο πλατάνια και σε δύο ακόμα σημεία με σκοπό την επιπλέον δενδροφύτευση της πλατείας.

Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού και θα τοποθετηθούν παγκάκια και καλάθια απορριμμάτων.

Στο Κούμπερι θα γίνει ανακατασκευή περίφραξης, θα γίνουν πλακοστρώσεις και διευθετήσεις ομβρίων υδάτων, αλλά και θα διαμορφωθεί ένας μικρός χώρος πρασίνου με πέτρινους πάγκους και παραδοσιακά ξύλινα παγκάκια που θα σκεπάζονται από μια πέργκολα. Επίσης θα τοποθετηθούν και κιάλια μακρινής θέασης.

Το τρίτο χωριό που θα γίνει ανάπλαση είναι το Αλεποχώρι, όπου θα γίνει διαμόρφωση πλακόστρωτων πεζοδρομίων, θα ολοκληρωθεί η υφιστάμενη βρύση και θα εκτελεστούν εργασίες ώστε να συνδεθεί ο χώρος του Ηρώου με την πέτρινη δεξαμενή. Παράλληλα θα γίνει πλακόστρωση δύο μικρών εσωτερικών δρόμων, θα δημιουργηθούν μικρά παρτέρια και θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός.

Τέλος, ο τελευταίος οικισμός που προτάθηκε να χρηματοδοτηθεί για να γίνουν έργα είναι η Ροδιά. Εκεί περιλαμβάνεται η ανάπλαση των δυο μικρών κοινόχρηστων χώρων επί του δρόμου στο κέντρο, δηλαδή οι βρύσες με την δεξαμενή και το απέναντι αδιαμόρφωτο πλάτωμα. Η ανάπλαση είναι ήπιας μορφής και περιλαμβάνει πλακόστρωση με λίθινες ακανόνιστες πλάκες, επένδυση με φυσική πέτρα, κατασκευή πέτρινης μάντρας και τοίχου αντιστήριξης του πρανούς, επισκευή στο δίκτυο απορροής βρυσών, διαμόρφωση μικρού χώρου πρασίνου και τοποθέτηση παγκακιών και καλαθιών απορριμμάτων.

Τέλος, στους υπό Μελέτη χώρους προβλέπεται φωτισμός με παραδοσιακού τύπου φωτιστικά σώματα επί στύλων στα σημεία που προκύπτουν από την αντίστοιχη μελέτη ηλεκτροφωτισμού και διαμορφώνεται μικρή ράμπα για την πρόσβαση των πολιτών με κινητικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ