allazosyskevi: Νέα ΑΦΜ για αίτηση με κωδικούς Taxisnet – Οδηγίες

allazosyskevi: Νέα ΑΦΜ για αίτηση με κωδικούς Taxisnet – Οδηγίες

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέα ΑΦΜ για αίτηση με κωδικούς Taxisnet – Οδηγίες

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» που σας δίνει επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών για αντικατάσταση.

Τρίτη ημέρα που βρίσκεται σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Ήδη από την Τρίτη χιλιάδες είναι οι ωφελούμενοι που έχουν υποβάλει δήλωση προκειμένου τον επόμενο μήνα να μπορέσουν να προβούν σε αγορά κλιματιστικού, ψυγείου, καταψύκτη λιγοτερο ενεργοβόρων.

Υπενθυμίζεται πώς αίτηση μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, μπορούν να υποβάλουν στην πλατφόρμα τα ΑΦΜ που λήγουν σε:

1, 2, 3, 4, 5, 6

Από αύριο Παρασκευή έρχονται να προστεθούν άλλα δύο νέα ΑΦΜ. Αυτά που λήγουν σε 7, 8 και το Σάββατο τα δύο τελευταία 9 και 0.

Η διαδικασία για την αίτηση είναι απλή και θα γίνεται κλιμακωτά, όπως και με το Power Pass. Μπείτε ΕΔΩ.

Μην ξεχνάτε πως η πλατφόρμα θα κλείσει στις 5 Ιουλίου και δεν θα δέχεται άλλες αιτήσεις.

Βήμα – βήμα η αίτηση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών
Το πληροφοριακό σύστημα που το υποστηρίζει, σχεδιάστηκε προκειμένου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα. Το μόνο που θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι

οι κωδικοί του TAXISNet,
ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
και το κινητό του τηλέφωνο.
Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος, επίσης, να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Οι συσκευές που αλλάζουν
Η συνολική έκπτωση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα φτάνει έως και τα 710 ευρώ και οι συσκευές που θα μπορούν να αλλαχτούν είναι οι εξής 3:

Ψυγεία
Κλιματιστικά
Καταψύκτες
Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε συσκευές ίδιου τύπου. Π.χ. αν θέλετε να αγοράσετε νέο ψυγείο, θα πρέπει να δώσετε το παλιό σας ψυγείο όχι ένα κλιματιστικό.

Οι συσκευές θα υπόκεινται σε έλεγχο καθώς ΜΟΝΟ αν λειτουργούν θα μπορούν να αντικατασταθούν. Ο έλεγχος θα γίνεται από ειδικό που θα στέλνει το κατάστημα από το οποίο θα τις αγοράζετε και θα είναι εγκατεστημένες στο σπίτι, από το οποίο θα αποσυρθούν.

Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε ως τρεις συσκευές. Μία από κάθε κατηγορία, ωστόσο, εξαίρεση αποτελούν τα κλιματιστικά. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα να αλλάξετε έως δύο κλιματιστικά.

Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό, καθώς όλα τα στοιχεία θα αντλούνται αυτόματα και θα διασταυρώνονται.

Επιταγή με SMS στο κινητό
Οι επιταγές θα εμφανιστούν στον λογαριασμό του ωφελούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος, ενώ θα αποσταλούν και με SMS στο κινητό που έχετε δηλώσει.

Κάθε επιταγή περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

Το voucher ID
Το όνομα και το ΑΦΜ του ωφελούμενου και το κινητό του
Την κατηγορία της συσκευής που αφορά η επιταγή
Το ποσοστό ενίσχυσης και τη μέγιστη ονομαστική της αξία
Τον αριθμό παροχής και τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί
Μπορεί να αγοραστούν οι συσκευές με δόσεις;
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να κάνουν την αγορά της νέας συσκευής με δόσεις και όχι με μετρητά.

Και ενώ αρχικά επρόκειτο για ένα ερώτημα, το ΦΕΚ έδωσε τελικά την απάντηση αφού κάνει αναφορά και διευκρινίσεις για τις δόσεις και τους τόκους.

Η απάντηση είναι πως, ναι, μπορείτε να επιλέξετε όποια συσκευή θέλετε, ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε τους ενδεχόμενους τόκους που μπορεί να έχει η αγορά:

Για παράδειγμα, εάν λάβετε εκπτωτικό κουπόνι 50% και επιλέξετε μια συσκευή αξίας 800 ευρώ, με το πλάνο δόσεων από το εκάστοτε ηλεκτρονικό κατάστημα το τελικό ποσό μπορεί να πάει -θεωρητικά- στα 1.000 ευρώ. Όμως εσείς δεν θα πρέπει να περιμένετε ότι θα πάρετε 500 ευρώ επιδότηση (το 50% των 1.000 ευρώ της τελικής αξίας). Η επιδότηση θα καλύψει το 50% της αρχικής αξίας, δηλαδή τα 400 ευρώ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ