Άλμα Ζωής: Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» στη Γαστούνη

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η  ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, αλλά και του κρίσιμου ρόλου των φροντιστών ασθενών με καρκίνο.

 

Άλμα Ζωής: Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» στη Γαστούνη

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον καρκίνο του μαστού από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας στο πλαίσιο του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους»* που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης , τον Σύλλογο Γυναικών και τον Σύλλογο Κοινωνικής αλληλεγγύης Γαστούνης, με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, αλλά και του κρίσιμου ρόλου των φροντιστών ασθενών με καρκίνο.

Οι κάτοικοι της Γαστούνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε φυσικό χώρο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αναφορικά με την εξάπλωση του covid-19 στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δημήτρης Κούκουρας, η ψυχολόγος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, κ. Γεωργία Πανίτσα και η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας και εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου, κ. Αγγελική Στεφανάκη.
Οι διοργανωτές προσκαλούν κάθε γυναίκα και άνδρα από την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με τη στήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

* Το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκεφαλικό: Οι γυναίκες έως 35 ετών κινδυνεύουν περισσότερο σε σχέση με τους άντρες
Rapid test: Eίναι καλύτερα να γίνονται από τη μύτη παρά από το στόμα
Κορονοϊός: Νέες οδηγίες για την καραντίνα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων - Πόσο αξιόπιστα είναι τα self test
Το χάπι της Merck λειτουργεί εναντίον της μετάλλαξης Όμικρον