Αμαλιάδα: Την Τετάρτη η απολογία των συλληφθέντων για αρχαιοκαπηλία
Οι δύο κατηγορούμενοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.
Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης ζήτησαν και πήραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ηλεία. Μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σε αυτή συνελήφθησαν, δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 52 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην κατοχή και διάθεση προς πώληση σπουδαίων αρχαίων κινητών μνημείων. Αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη της οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι δύο κατηγορούμενοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών.
Μετά από αρκετή ώρα οι δύο κατηγορούμενοι που κρατούνται αποχώρησαν από τα Δικαστήρια.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
Ο Νο. 1 DJ στον κόσμο John Digweed στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Αιγιάλειας ΒΙΝΤΕΟ
Το «αθώο» συμπλήρωμα που μπορεί να βλάψει το συκώτι
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Ζώδια σήμερα 10/8: Ο Ερμής στον Λέοντα φέρνει μεγάλες ιδέες!
Ποιοι δικαιούνται σύνταξη 409 ευρώ χωρίς ένσημα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
