Αμέτρητες «συναθροίσεις» σε σπίτια ακόμα και ομαδικός περίπατος συλλόγου

image 614934
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου 239.852 ελέγχους και κατέγραψαν 5.912 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού για τον κορονοϊό.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 1.801.950€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε 15 ημερών σε 5 επιχειρήσεις. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (215.449).

Οι κυριότερες παραβάσεις, ήταν όπως πάντα, η μη χρήση μάσκας, η μη νόμιμη μετακίνηση, η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και η διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 56 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε σπίτια.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις προστίμων που “έκοψε” η ΕΛ.ΑΣ.
 • Πρόστιμα συνολικού ύψους 21.000€ σε 7 φυσικά πρόσωπα – διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Ηπείρου.
 • Πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν οίκο ανοχής για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.
 • Πρόστιμα συνολικού ύψους 5.000€ σε πέντε καταστήματα λιανικού εμπορίου για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς ραντεβού.
 • Πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα κομμωτήριο για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς ραντεβού, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 • Πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 • Πρόστιμο 3.000€ σε έναν διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε διοργανωτή άλλης συνάθροισης σε αυλή στην Πελοπόννησο, σε άλλη συνάθροιση, πάλι σε άλλη αυλή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
 • Πρόστιμα για συναθροίσεις, επιβλήθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Ελλάδα, ενώ στην κεντρική Μακεδονία κόπηκαν πρόστιμα 9.000 ευρώ σε τρεις διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι.
 • Πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε δύο ιερείς γιατί επέτρεψαν την παρουσία πιστών, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το ίδιο συνέβη, με άλλους δύο ιερείς στην Κεντρική Μακεδονία.
 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε πρόεδρο συλλόγου δρομέων Υγείας για διοργάνωση ομαδικού περίπατου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
 • Επίσης, κόπηκε πρόστιμο 3.000€ σε ένα κατάστημα χαλιών, στην Περιφέρεια Αττικής.
 • Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 13.500€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια ενώ η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών έκοψε πρόστιμα συνολικού ύψους 15.100€ για τις ίδιες παραβάσεις.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

image 629671
βια
1627290055088
ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ 2