Νομοσχέδιο ΕΛΑΣ: Αναδιοργάνωση χωρίς αλλαγές στην Αχαΐα

Σε επικοινωνία της  εφημερίδας «Πελοπόννησος» με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατέστη σαφές πως το παρόν νομοσχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛΑΣ δεν περιλαμβάνει αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων.

astunomiko megaro patras

Η έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα με επερχόμενες αλλαγές στη δομή των υπηρεσιών των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων δεν επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή παρουσίαση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε επικοινωνία της  εφημερίδας «Πελοπόννησος» με στελέχη του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατέστη σαφές πως το παρόν νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει αναδιάρθρωση των υπηρεσιών (κατάργηση, συγχώνευση κλπ)  καμιάς Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ανά την ελληνική επικράτεια κατά συνέπεια ούτε και της Γενικής Αστυνομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΑΞΟΝΕΣ

Το νομοσχέδιο αφορά στη διάρθρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την οργάνωση και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας και μέσω αυτού προωθείται μία συνολική μεταρρύθμιση του τομέα εσωτερικής ασφάλειας στην Ελλάδα, με έμφαση στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση νέων απειλών και κινδύνων, αλλά και τη συντονισμένη διαχείριση κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας.

ΣΤΟΧΟΙ

Οι επιδιωκόμενοι στόχοι είναι η έμφαση στο στρατηγικό σχεδιασμό και στην εκπόνηση πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας, καθώς και στο συντονισμό της διαχείρισης κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας. Η αλλαγή της δομής του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ με έμφαση στον Επιτελικό Σχεδιασμό, στον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων και στην κεντρική διαχείριση μέσων, υποδομών, δικτύων και ανθρωπίνου δυναμικού. Η προσαρμογή στις νέες τάσεις της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας με τη δημιουργία νέων δομών. Η έμφαση στην ευελιξία, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στον έλεγχο των διαδικασιών λήψης αποφάσεων και διοίκησης επιχειρήσεων. Η ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση νέων απειλών και κινδύνων. Η ενίσχυση της αυτοτέλειας και η αναδιοργάνωση της δομής και της λειτουργίας της Αστυνομικής Ακαδημίας με αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, έμφαση στην ποιότητα και διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης και  έμφαση στη Δία Βίου Μάθηση και στη διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

fotia 2
216283010 365313098296738 4905274864522951388 n
ΜΗΧΑΝΗ
AMBROSIOS